Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Η ταινία «Ζήτω η Ελευθερία» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ

Η ιταλική ταινία του Ρομπέρτο Αντό «Ζήτω η Ελευθερία - Viva la Liberta», θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Προσοχή: Η νέα ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 8.30μμ.


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Ιταλική ταινία του 2012, διάρκειας 95΄, σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Αντό, με τους: 
Τόνι Σερβίλο, Βαλέριο Μαστραντρέα, Βαλέρια Μπρούνι Ταντέσκι, Μικέλα Σεσόν.

Όταν ο Ενρίκο Ολιβέρι, γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φεύγει και κρύβεται στο σπίτι μίας παλιάς του σχέσης στο Παρίσι, ένα παράλογο σενάριο λειτουργεί παραδόξως καλά.


Ο δίδυμος αδελφός του, μανιοκαταθλιπτικός φιλόσοφος που πρόσφατα βγήκε από το ψυχιατρείο, επιστρατεύεται για να υποδυθεί τον αγνοούμενο πολιτικό κατά την απουσία του. Αποτέλεσμα: ένας τρελός αρχίζει να δείχνει στους πολιτικούς πώς να διοικούν το έθνος!

Περισσότερα:

  • Mία ταινία που μας κάνει να πιστεύουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο!
  • Μια απολαυστική, έξυπνη και σαρκαστική πολιτική κωμωδία από την Ιταλία.
Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενρίκο Ολιβέρι (Τόνι Σερβίλο), καλείται να αντιμετωπίσει τον έντονο ρυθμό της προεκλογικής περιόδου σε μία Ιταλία σε κρίση, την κοινή γνώμη, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου, που όλο και λιγοστεύουν για το κόμμα του. Μια νύχτα λοιπόν, αποφασίζει να... εξαφανιστεί, βρίσκοντας καταφύγιο στο σπίτι μιας παλιάς του φίλης (Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι) στο Παρίσι!

Στο λακωνικό σημείωμα που άφησε δεν έδινε εξηγήσεις κι ενώ οι φήμες και τα αβάσιμα συμπεράσματα άρχισαν να οργιάζουν μεταξύ των κομματικών στελεχών αλλά και στον Τύπο, η σύζυγός του Άννα και ο έμπιστος βοηθός του Αντρέα Μποτίνι βρίσκουν μία …ανορθόδοξη, πλην όμως με πολλές πιθανότητες επιτυχίας λύση!


Ο Ενρίκο έχει έναν δίδυμο αδερφό, τον Τζιοβάνι, έναν ευφυή, ιδεαλιστή φιλόσοφο, που όμως έπασχε από ένα είδος κατάθλιψης και γι’ αυτό νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε κάποιο ίδρυμα. Εδώ και λίγο καιρό έχει γυρίσει σπίτι του και γνωρίζοντας το ρίσκο, του ζητούν να βοηθήσει αντικαθιστώντας τον αδερφό του. Έτσι, ο κόσμος και το κόμμα πιστεύουν ότι ο Γενικός Γραμματέας ξαναβρίσκεται στην θέση του και στο τιμόνι της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Ο Τζιοβάνι παίζει με ζήλο το ρόλο του, παρεκλίνοντας από την τακτική του αδερφού του. Προσφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας την ανθρωπιά που της έλειπε και ξαφνικά οι δημοσκοπήσεις φέρνουν χαμόγελα.


Οι κάμερες τον αγαπούν και συναντά πρωτοφανείς εκδηλώσεις θαυμασμού σε κάθε του δημόσια και ιδιωτική παρουσία από τους ψηφοφόρους. Μήπως τελικά ο Τζιοβάνι έχει το προφίλ του ιδανικού ηγέτη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου