Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Δημοτική Παράταξη Αγίου Δημητρίου ΜΕΤΕΧΩ: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας - Θέλουμε ανθρώπινη πόλη και τη θέλουμε τώρα

Η δημοτική μας παράταξη ΜΕΤΕΧΩ ιδρύθηκε το 2010 από δημότες, γυναίκες και άνδρες, που προέρχονται κυρίως
από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και από ανένταχτους δημοκράτες.

Οι βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές οι οποίες μας συνοδεύουν σε όλη την πορεία μας είναι: το αίτημα για εκδημοκρατισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και καθιέρωση της απλής αναλογικής, η θεσμοθέτηση ουσιαστικών συμμετοχικών διαδικασιών, η επιδίωξη για διαρκή και αμφίδρομο διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και τα κινήματα που συγκροτούνται σε τοπικό επίπεδο, οι θέσεις μας για την απόδοση των δημόσιων χώρων στους πολίτες, ο περιορισμός της ασφυκτικής πίεσης της Τ.Α. από την κεντρική κυβέρνηση, ο καθορισμός και ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων στα επίπεδα διοίκησης και η αύξηση των πόρων της.


Στην πόλη μας εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα, δύσκολα και σύνθετα προβλήματα (όπως τα νεκροταφεία, η ανάπλαση του Ασύρματου, το ρέμα Πικροδάφνης, η ΔΕΗ, το κυκλοφοριακό κλπ).

Η μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή μοιάζει μάλλον με προσπάθεια αναβολής τους σε ένα απροσδιόριστο μέλλον με πρόφαση τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, παρότι σε πολλά έργα υπάρχει ήδη εγκεκριμένη επιχορήγηση (Ασύρματος, λεωφ. Αγ. Δημητρίου, ανάπλαση περιοχής ΜΕΤΡΟ κλπ).

Αν θέλουμε να ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ απαιτούνται συναινέσεις ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ και ιεράρχηση προτεραιοτήτων που θα αποφασίζονται μέσα από δημόσιο διάλογο με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Κοντολογίς ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.

Η νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα απαιτήσει ευρύτερες συνεργασίες με κοινωνικές δυνάμεις που χαρακτηρίζονται από προοδευτικό πρόσημο στη βάση δημόσιων προγραμματικών δεσμεύσεων οι οποίες θα ελέγχονται από τους πολίτες, καθώς και αντιλήψεις που θα ξεφεύγουν από τη λογική της συνδιαχείρισης και τις συνήθεις “καρεκλομαχίες”.

Η σημερινή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αποκαρδιωτική με τις στείρες αντιπαραθέσεις να κυριαρχούν σε παρατάξεις και πρόσωπα. Συνεχείς διαφωνίες και προστριβές στα μείζονα και τα ελάσσονα ήταν ο τρόπος ύπαρξης μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης.

Η δημοτική μας παράταξη, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, λειτουργεί στον αντίποδα μιας τέτοιας λογικής , εστιάζει στα ουσιώδη ζητήματα, επιδιώκει τη συνεννόηση στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων, καταθέτει προτάσεις και ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου.

Με αυτή την αντίληψη η παράταξη ΜΕΤΕΧΩ συνέβαλε καθοριστικά στην παραχώρηση του Ασυρμάτου, συμμετέχει ενεργά στο κίνημα της γειτονιάς της περιοχής Ασυρμάτου, στο δίκτυο για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, αλλά και στο δίκτυο αλληλεγγύης ΠΡΑΞΗ για στήριξη των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας.

Στην ίδια λογική θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, για να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
  • Για να ενώσουμε τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου.
  • Για να διεκδικήσουμε ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
  • Για να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους εκείνους που υπέστησαν τις συνέπειες από τη μακροχρόνια πολιτική των μνημονίων.
Με το ΜΕΤΕΧΩ προχωράμε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες στο Δήμο μας.

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

metexo-agiosdimitrios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου