Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Μαζική συμμετοχή και αντιπολιτευτική σύμπνοια στην κοπή πίτας της ΡΑΚ Π. Φαλήρου στον Φλοίσβο

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κοπή πίτας της ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Ήταν τόσο μαζική η παρουσία του κόσμου, που αξιοποιήθηκαν όλοι οι χώροι της αίθουσας, η είσοδος αλλά και ο εξωτερικός χώρος, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους πολίτες που θέλησαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Οι 100 καρέκλες της αίθουσας μάλιστα, αποδείχτηκαν λίγες και κάπως έτσι επιστρατεύτηκαν άλλες 30 από το ΠΟΑΚΕ μετά από σχετική συνεννόηση με τον Αντιπρόεδρο, κ. Νικολαΐδη.

Φυσικά, από το ραντεβού της ΡΑΚ δεν έλειψαν οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι, που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές με τους πολίτες της πόλης, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με τη δράση της Δημοτικής Κίνησης.

Παράλληλα, οι Σύμβουλοι της ΡΑΚ προχώρησαν και σε ένα σύντομο απολογισμό της παράταξης.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, Κώστας Μερκουράκης, στάθηκε στα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, που όπως είπε τον χαροποιούν ιδιαίτερα: «Υπάρχει μαζικότητα, διάθεση για συμμετοχή, ενθουσιασμός, αλλά και αυτή η αίσθηση της συλλογικότητας που τόσο πολύ μας είχε λείψει και ήταν αυτή που έδωσε την ώθηση στην ΡΑΚ να καταγράψει ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές πριν από 4 χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Η παρουσία σας εδώ, μας υποχρεώνει με τη νέα χρονιά, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να διορθώσουμε τα λάθη, να σχεδιάσουμε, να θέσουμε στόχους και να προσεγγίσουμε κι άλλους πολίτες. Τώρα, που όπως φαίνεται, η Ελλάδα μπαίνει σε νέα καλύτερη περιόδο, πρέπει όλοι μας απ’ όπου και όπως μπορούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να επιτευχθούν απτά αποτελέσματα στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Μπίτσικας, η Αργυρώ Σύριγγα και ο Γιάννης Μαυρομάτης, χαιρέτησαν τη μαζικότητα της εκδήλωσης και τόνισαν την ανάγκη η ΡΑΚ να δώσει νέα πνοή στις λειτουργίες της.

Πολλοί και οι φιλοξενούμενοι

Φυσικά δεν έλειψαν και οι καλεσμένοι. Συγκεκριμένα, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη και Βάλια Βαγιωνάκη, ο Δν/της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίων, Χρήστος Καπάταης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Νερούτσου και Μιλτιάδης Ευσταθιάδης, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Παλαιού Φαλήρου. Συγκεκριμένα, χαιρετισμό απηύθηνας οι κκ Βασιλείου, Πιτούλης, Τριάντος, Φρέρης και Αλεξοπούλου.

Σύντομο χαιρετισμό απήυθηναν επίσης, ο γηραιότερος Φαληριώτης αγωνιστής της Αριστεράς, Μπάμπης Καλατζής, ο πρώην επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Φάληρο, Στέλιος Βαλλέτας, ο Δικηγόρος, Πρόξενος της Τσεχίας επι τιμή και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Ανδρέας Λιώνης, ο Φαληριώτης Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αθηνών, συνδικαλιστής και μέλος του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών, Κώστας Φλίγκος, η Πρόεδρος της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας «Σοφία Μπεφόν», τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας Μαίρη Χαμάντ και Τάκης Καϊμάκης, η Αμαλία Πορτάλιου από το ΔΣ της Ένωσης Κρητών, καθώς και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Νοτίων του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Μπιλίνης.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε φαγητό και ποτό στον χώρο, καθώς και λοταρία ενίσχυσης, ενώ από τη μεριά τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΡΑΚ δεσμεύτηκαν να υπάρξει και συνέχεια στις εκδηλώσεις.

ΥΓ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο για την παραχώρηση της υπέροχης αίθουσας, τους εργαζόμενους για την άρτια οργάνωση, καθώς και τον κ. Νικολαΐδη του ΠΟΑΚΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για διάθεση επιπλέον καθισμάτων.

rak-pfalirou.gr


 *** * ***
«Αστερισμός» - Ευχή μέλλοντος για τη δημοτική αντιπολίτευση

Αντιπολιτευτική σύμπνοια ήταν το μήνυμα που προέκυψε από την παρουσία και τις δηλώσεις των εκπροσώπων της δημοτικής αντιπολίτευσης, στην τελετή κοπής της πίτας (13.2.2018) της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης (ΡΑΚ) Π. Φαλήρου.

Το «βήμα πιο πέρα» από τις συνήθεις ευχές, ήταν η εκδήλωση ευνοϊκών προθέσεων ως προς την οπτική μελλοντικής ενιαίας εκλογικής συμπόρευσης, τόσο από την πλευρά του Γιώργου Βασιλείου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ», όσο και από αυτή του Γιάννη Τριάντου, Γραμματέα του τοπικού ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι από του βήματος δηλώσεις του Γιάννη Φρέρη, εκπροσώπου στο Δημοτικό Συμβούλιο της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ - ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», που ευχήθηκε έναν εκλογικό «αστερισμό» των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης, ο οποίος θα περάσει πάνω από τον εκλογικό πήχη, που αυτές οι ίδιες θα έχουν βάλει ψηλά, χτίζοντας έγκαιρα στέρεες γέφυρες εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

faliro-alli-poli.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου