Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Πόσο στοιχίζουν οι φετινές αποκριάτικες γιορτές στον Δήμο Αλίμου - Οι συμβάσεις & φωτογραφίες

Φέτος ο Δήμος Αλίμου ούτε καν προκήρυξε δημόσιο πρόχειρο διαγωνισμό για τη διοργάνωση των αποκριάτικων γιορτών, αλλά έκανε 4 απευθείας αναθέσεις, καταγγέλλει η δημοτική κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι».

Ο δήμαρχος εγκαλείται ότι δεν έκανε διαγωνισμό, ότι έκανε κατάτμηση του έργου για να μπορεί ο ίδιος να κάνει απευθείας ανάθεση σε όποιον εργολάβο επιλέξει και ότι οι τέσσερις (σπασμένες) συμβάσεις ανατέθηκαν στην ίδια επιχείρηση, η οποία έχει εισπράξει συνολικά από την διοίκηση του κ. Κονδύλη 405.000 € περίπου.


Ενδεικτικά αναφέρει ότι ο Δήμος θα πληρώσει 5.208 € (4.200 € συν ΦΠΑ 1.008 €) για 4 σπιτάκια εμβαδού 4 τμ -δηλαδή 1.302 € το καθένα- και παραθέτει παραδείγματα από τα οποία φαίνεται ότι ανάλογες κατασκευές πωλούνται στη μισή τιμή από αυτή που ενοικιάσθηκαν για 15 μέρες!


Και επιπλέον θα πληρώσει 1.364 € για τα έξοδα μεταφοράς συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησής τους.


Διαβάστε την καταγγελία του «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»:

Φέτος ο Δήμος μας ούτε καν προκήρυξε δημόσιο πρόχειρο διαγωνισμό για τη διοργάνωση των αποκριάτικων γιορτών, αλλά έκανε τις παρακάτω απευθείας αναθέσεις:

1. Συμφωνητικό για τη «Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων διημέρου Καθαράς Δευτέρας 2018» συνολικού ποσού 24.800,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%). Μόνο η ενοικίαση πέντε αρμάτων για την παρέλαση κοστίζει το εξωφρενικό ποσό των 8.000 €! διαβάστε εδώ τη σύμβαση και εδώ τη μελέτη.

2. Σύμβαση για την προμήθεια «Ξύλινοι οικίσκοι με μίσθωση για δημιουργική απασχόληση παιδιών» συνολικού ποσού 15.996,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) διαβάστε εδώ τη σύμβαση.

3. Σύμβαση για τη «Διενέργεια φιλανθρωπικών αγώνων» συνολικού ποσού 8.804,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24 %) διαβάστε εδώ τη σύμβαση. Από το κείμενο της σύμβασης αυτής δεν προκύπτει ακριβώς το αντικείμενό της, δηλαδή ποιους και πόσους φιλανθρωπικούς αγώνες πληρώνουμε. Προς το παρόν μόνο ένας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αυτός που θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο Αλίμου.

4. Συμφωνητικό για τη «Διοργάνωση Συναυλίας» συνολικού ποσού 12.214 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) διαβάστε εδώ τη σύμβαση.

Συνολικό ποσό 61.814 €

Ρωτάμε, επομένως:

• Γιατί ο Δήμαρχος δεν έκανε διαγωνισμό;

• Γιατί έγινε κατάτμηση, δηλαδή «κόπηκε» το συνολικό ποσό ώστε κάθε σύμβαση να μην ξεπερνάει το ποσό των 20.000 € προ ΦΠΑ που είναι το ανώτατο όριο για να μπορεί ο Δήμαρχος να κάνει απευθείας ανάθεση σε όποιον εργολάβο διαλέξει;


Και οι τέσσερις αυτές αναθέσεις έγιναν στην ΙΔΙΑ επιχείρηση. Την επιχείρηση που έχει διοργανώσει και όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις (χριστουγεννιάτικες και αποκριάτικες κυρίως), έχοντας εισπράξει συνολικά από την διοίκηση του κ. Κονδύλη 405.000 € περίπου.


Ας ρίξουμε και μια πιο αναλυτική ματιά στις φετινές συμβάσεις.

Προβλέπεται διαβάστε εδώ να πληρώσουμε 5.208 € (4.200 € συν ΦΠΑ 1.008 €) για να νοικιάσουμε για 15 ημέρες 4 σπιτάκια εμβαδού 4 τμ, δηλαδή 1.302 € το καθένα ! (Επιπλέον θα πληρώσουμε 1.364 € για τα έξοδα μεταφοράς συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησής τους). Με μια έρευνα στο ίντερνετ, αλλά και με αυτοπρόσωπη έρευνα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας σε μεγάλα γειτονικά πολυκαταστήματα που πουλάνε σπιτάκια, βρίσκουμε ότι παρόμοια πωλούνται στη μισή τιμή περίπου (655-699€ ) απ΄ ό,τι τα νοικιάζει ο Δήμος για 15 ημέρες και λίγο μεγαλύτερα περίπου 1.000 €!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου