Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο Σαμαράς επέστρεψε στον... συμμοριτοπόλεμο! #Novartis

του Γιώργου Μελιγγώνη

Κίνδυνο... "ανατροπής της αστικής Δημοκρατίας" βλέπει ο πρώην πρωθυπουργός, που κατέθεσε μήνυση 64 σελίδων κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, εισαγγελέων Διαφθοράς και προστατευόμενων
μαρτύρων επικαλούμενος ακόμα και το άρθρο περί... σύστασης εγκληματικής συμμορίας!

Με μια μήνυση που περιέχει φρασεολογία από άλλες εποχές και συνιστά ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ο Αντ. Σαμαράς στράφηκε χθες κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εισαγγελικών λειτουργών αλλά και προστατευόμενων μαρτύρων, επισκιάζοντας ταυτοχρόνως την παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.


Το κόμμα πίσω του

Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, επέλεξε να προβεί σε ειδική δήλωση από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, στην ειδική αίθουσα με το λογότυπο της Ν.Δ., προκειμένου να καταστήσει σαφές πως την υπόθεση Novartis «παίρνει στην πλάτη του» όλο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο εκείνοι που αναφέρονται στη δικογραφία.

Συν τοις άλλοις, ο Αντ. Σαμαράς, κατόπιν συνεννόησης με τον Κυρ. Μητσοτάκη, προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση χθες λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κυριαρχώντας επικοινωνιακά και δίνοντας «αρχηγικά» χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του.

Εμφυλιοπολεμική ορολογία...

Η δήλωση, αλλά και το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του Αντ. Σαμαρά κατά του Αλ. Τσίπρα, του Δημ. Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, του εισαγγελέα Χρ. Ντζούρα, του αντεισαγγελέα Στ. Μανώλη και κατά των δύο εκ των τριών προστατευομένων μαρτύρων είναι βγαλμένο κατευθείαν από το μετεμφυλιακό κράτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «συμμορία» που συστήθηκε για να τον πλήξει, ενώ επικαλείται ακόμη και το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (!). Ταυτοχρόνως, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα πως επιχειρεί «να επιβάλει καθεστώς Μαδούρο», «βλέπει» κίνδυνο για... τη Δημοκρατία και εγγυάται πως δεν θα αφήσει «να ανατρέψουν την αστική Δημοκρατία»!

Κάνει, μάλιστα, λόγο για "κατηγορίες που φωνάζουν από μακριά πως είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες» και δεν παραλείπει να αναφερθεί στο αγαπημένο του θέμα: στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, υπονοώντας πως η δικογραφία για τη Novartis διαβιβάστηκε τότε στη Βουλή για λόγους... αποπροσανατολισμού.

...Μαδούρο και...

«Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους διχάζοντας τον ελληνικό λαό. Ο μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιχνίδι όσων πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους», δήλωσε, προσθέτοντας μάλιστα πως υπάρχει και πολιτικός λόγος: «Στο μέλλον κάθε νέα κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό όμως θα ήταν το τέλος της δημοκρατίας στη χώρα μας».

«Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα», συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος, με εμφανώς απειλητικό τόνο, πρόσθεσε: «Δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μου σκευωρία. Θα το φτάσω ώς το τέλος για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές, αυτοί να δούμε πώς θα κρυφτούν. Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια».

...αστική δημοκρατία!

«Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία πάντως δεν θα την ανατρέψουν. Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο. Θα τους πάω ώς το τέλος. Και δεν θα γλιτώσουν», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού παραδέχθηκε πως σκάνδαλο Novartis υπάρχει, δεν κατάφερε παρά να ψελλίσει όσα προηγουμένως είχε πει ο κ. Σαμαράς στην παραληρηματική αλλά αρχηγική του τοποθέτηση. Του ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα».

«Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία τού σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό», ήταν η σκωπτική αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε άλλο σχόλιό του, για την ομιλία Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της Ν.Δ., το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισήμανε πως «ο κ. Μητσοτάκης, στην αμήχανη τοποθέτησή του στην Κ.Ο. της Ν.Δ., αφού παραδέχθηκε πως σκάνδαλο Novartis υπάρχει, δεν κατάφερε παρά να ψελλίσει όσα προηγουμένως είχε πει ο κ. Σαμαράς στην παραληρηματική αλλά αρχηγική του τοποθέτηση. Του ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα".

«Ορισμένοι από αυτούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis αδυνατούν να κρύψουν τη νευρικότητα και τον πανικό τους. Και εκτίθενται», επεσήμανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Αντ. Σαμαρά «μετά από τη μήνυση στον πρωθυπουργό, στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, και στους μάρτυρες, να μηνύσει και το FBI». «Έτσι, θα αποκτήσει μεγαλύτερη ‘αξιοπιστία’ η θεωρία συνωμοσίας που διακινεί», κατέληξε η Κουμουνδούρου.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Μόνο το FBI δεν μήνυσε

Τέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τον Αντ. Σαμαρά «για τις υπερφυσικές ικανότητες που μου αποδίδει, οι οποίες μου επιτρέπουν, για ένα διεθνές σκάνδαλο, να προκαλώ και να χειραγωγώ έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο και να καθοδηγώ ακόμα και το FBI, το οποίο o κύριος Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει. Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων», κατέληξε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου