Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Την ταινία «Η Καντίνα» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Παρασκευή 9 Μαρτίου

Με την ελληνική κωμωδία «Η Καντίνα - Kantina» του Σταύρου Καπλανίδη συνεχίζει το αφιέρωμα στον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-
Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 9.30μμ.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο "Σοφία" στην Αργυρούπολη, Ευσταθιάδη 2 - Πλατεία Αγίας Τριάδας, κάθε Παρασκευή στις 9.30μμ, θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 Μαρτίου και η είσοδος -όπως πάντα- είναι δωρεάν.




Λίγα λόγια για την ταινία από το clickatlife.gr:

Eλληνική κωμωδία, 2009, έγχρωμη, 85′, σε σκηνοθεσία
Σταύρου Καπλανίδη, με τους: Αλέξανδρο Λογοθέτη, Ερρίκο Λίτση, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Μαρία Ζορμπά, Στεφανία Καπετανίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μάκη Παπαδημητράτο.

Μια καντίνα στημένη στην άκρη ενός παλιού παραλιακού εθνικού δρόμου. Εργάζεται από την ώρα που πέφτει ο ήλιος έως το πρωί. Η ταμπέλα της, τα πολύχρωμα λαμπάκια, ακόμα και η μικρή ψησταριά, την κάνουν να μοιάζει με «χώρο μαγεμένο» έτοιμο να υποδεχτεί όλα τα απρόοπτα που κρύβει η νύχτα.

Ο ιδιοκτήτης της, ο Φίλιππος, ένας συμπαθής, καλοσυνάτος 40άρης, παλεύει σκληρά για το μερoκάματο. Έχει βοηθό τον Οδυσσέα που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, τη δικηγορική. Το προσωπικό συμπληρώνει ο Ναθαναήλ, σκοτεινός τύπος με ποινικό μητρώο που εκτελεί καθήκοντα σεκιουριτά. Οι τρεις τους γίνονται κοινωνοί των προβλημάτων όσων σταματούν στην καντίνα...

Ταινία με έξυπνο χιούμορ και μία ενδιαφέρουσα απόπειρα προσέγγισης της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Στην προβολή θα παραστεί ο σκηνοθέτης της ταινίας Σταύρος Καπλανίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου