Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Αυτή η Νύχτα μένει» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»



Με την ελληνική δραματική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου ξεκινούν για τον Μάρτιο οι προβολές της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».
 
Η προβολή θα γίνει την Κυριακή στις 8.00μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Το πρόγραμμα του του Μαρτίου περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Quentin Tarantino με 4 χαρακτηριστικές ταινίες που θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 8.30μμ, ενώ οι προβολές της Κυριακής -με εξαίρεση την 25η Μαρτίου- θα γίνονται στις 8.00μμ.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.




Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Ελληνική δραματική ταινία, 1999, έγχρωμη, 117΄, σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τους Νίκο Κουρή, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Θάνο Αλεξανδρή, Γιώργο Διαλεγμένο, Τάκη Σπυριδάκη.


Ο Αντρέας αγαπά τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα μαγαζάκι της ΕΒΓΑ να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας. Είναι η αρχή μιας κατάβασης στην κόλαση.


O Aντρέας και η Στέλλα, δυο νέα παιδιά, παίζουν το παιχνίδι της ζωής και της επιβίωσης στη σύγχρονη Eλλάδα της ανεργίας, των μεταναστών και των κλειστών οριζόντων.


Θα μάθουν και προπάντων θα πάθουν, διασχίζοντας μια Eλλάδα που αλλάζει μένοντας ίδια, μέσα από τα ναρκοθετημένα τοπία της ανάγκης, του έρωτα και της επιθυμίας.


Ένας πολύμορφος κόσμος θα παρελάσει μπροστά τους.


Aπό τις EBΓEΣ και τις ταράτσες της Aθήνας, στα χιονισμένα βουνά και τα σκυλάδικα της επαρχίας. Tρένα, λεωφορεία, σταθμοί, παγωμένα δωμάτια ξενοδοχείων, νύχτες αμαρτωλές με αλκοόλ και μουσικές μπουζουκιών, με τραγουδίστριες-κονσοματρίς και απαιτητικούς πελάτες, με ρωσίδες χορεύτριες, με μποξέρ-συγγραφείς και γαλατάδες-φιλοσόφους, αλλά και με αληθινούς δολοφόνους και πραγματικά όπλα.


Στο τέρμα αυτής της περιπλάνησης, μπροστά στη γυμνή απειλή της βίας, ο φόβος θα τους δείξει το πρόσωπό του, κι ενώ το χιόνι θα πέφτει βουβό, μια φωνή μέσα τους θα ψιθυρίσει: "Όμορφα, παιδιά! H περιπέτεια πέθανε!".


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου