Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» για το Διήμερο Αφιέρωμα στη Γυναίκα

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» υποδέχεται την Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία θα μιλήσει στα πλαίσια του διημέρου Αφιερώματος στη Γυναίκα που διοργανώνει ο Χώρος (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), την Παρασκευή και το Σάββατο 16 & 17 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα (ευρωβουλευτής), η Φωτεινή Νικηταρά (από τις 600 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών), η Αθηνά Ψημμένου (από τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές») και η Ειρήνη Σιώζου (από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων) θα μιλήσουν για τη βία και τους αγώνες των γυναικών, την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 7.00μμ, ενώ το Σάββατο από τις 8.00μμ «Οι Γυναίκες κάνουν πάρτι».Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του διημέρου:


Παρασκευή 16 Μαρτίου, ώρα 7.00μμ

Η βία κατά των γυναικών -σε όλες τις εκφάνσεις της- και οι αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα και τη χειραφέτησή τους θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης με τις:


Κωνσταντίνα Κούνεβα (ευρωβουλευτής): Θα αναφερθεί στους αγώνες ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία -και ιδιαίτερα στην εγκληματική βία των εργολάβων καθαριότητας- και στην προσωπική της περιπέτεια που την κατέστησε «σύμβολο» αντίστασης.

Φωτεινή Νικηταρά (από τις 600 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής): Θα μιλήσει για την κρατική βία και καταστολή, τον πολύμηνο αγώνα και την τελική νίκη και δικαίωσή τους.

Αθηνά Ψημμένου (από τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές»): Θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της Λέσχης από την ανάγνωση του μυθιστορήματος «Αγαπημένη» της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Toni Morrison.


Ειρήνη Σιώζου (Νομική Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων): Θα μιλήσει για όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών, θα καταθέσει στοιχεία και θα ενημερώσει για τις ενέργειες της Πολιτείας.


Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 8.00μμ


Προβολή ταινίας μικρού μήκους -σχετικής με το αφιέρωμα- στις 8.00μμ και στη συνέχεια «Οι Γυναίκες κάνουν πάρτι», έτσι όπως αυτές ξέρουν, με καλεσμένα όλα τα φύλα, όλες τις φυλές και όλες τις ηλικίες.


Διαβάστε: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου