Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου «Μυστικές Συναντήσεις» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (Κι.Λ.Ελλ.Αρ) & οι εκδόσεις Αγγελάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Αθανίτη «Μυστικές Συναντήσεις».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ευαγγελία Μπούκα, μέλος της Κι.Λ.Ελλ.Αρ, φιλόλογος, α
ποσπάσματα θα διαβάσει ο Κώστας Ξυκομηνός, ηθοποιός και θα συντονίσει η Μαριάννα Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της Κι.Λ.Ελλ.Αρ.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολυμήχανο Cafe Teatral στην Αργυρούπολη, Φλέμιγκ 58 & Ολυμπίας, την Πέμπτη 3 Μαΐου  στις 8.30μμ.
 
Για το βιβλίο:


Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερη.

Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.


Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Θανάση Βέγγο, τη Λένα Κιτσοπούλου, την Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις που ο Δημήτρης Αθανίτης συνθέτει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.


Για τον συγγραφέα:

O Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης, μέλος της Ευρωπαϊκής & Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία του ταινία Invisible κέρδισε 13 διεθνή βραβεία.

 
Άλλες του ταινίες: 2000 + 1 Στιγμές, Αντίο Βερολίνο,
Η Πόλη των Θαυμάτων, Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο, Τρεις Μέρες Ευτυχίας.

Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Αθανίτη κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Αγγελάκη & η πρώτη του παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου