Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Αφιέρωμα στον Ken Loach τον Απρίλιο με τέσσερις προβολές, στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με αφιέρωμα στον άγγλο σκηνοθέτη Ken Loach συνεχίζονται οι προβολές για τον Απρίλιο στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Καλλίπολις», το αφιέρωμα περιλαμβάνει 4 χαρακτηριστικές ταινίες του μεγάλου δημιουργού που θα προβάλλονται διαδοχικά κάθε Τρίτη στις 9.00μμ, ενώ οι προβολές της Κυριακής θα γίνονται κανονικά στις 8.30μμ (με εξαίρεση τις Κυριακές του Πάσχα & του Θωμά που δεν θα προβληθούν ταινίες).

Αναλυτικότερα το αφιέρωμα στον Ken Loach:

Τρίτη 3 Απριλίου, 9.00μμ

Ο Πωλ, ο Μικ και οι άλλοι -
The Navigators

Αγγλική κοινωνική ταινία, 2001, έγχρωμη, 92΄, σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, με τους Τζο Ντιούτιν, Τομ Κρέιγκ, Στιβ Χούισον, Τζούλιετ Μπέιτς.

 
Όταν το 1995 οι αγγλικοί σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιούνται, ο Πολ, ο Μικ και η παλιοπαρέα τους, εργάτες στα τρένα του Νότιου Γιορκσάιρ, έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση με πενιχρή αποζημίωση ή τη συνέχιση της εργασίας τους κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και με λιγότερες αποδοχές.

Τρίτη 10 Απριλίου, 9.00μμ

Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι -
The Wind that Shakes the Barley

Αγγλική πολιτική/δραματική ταινία, 2006, έγχρωμη, 124΄, σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, με τους Σίλιαν Μέρφι, Λίαμ Κάνιγχαμ, Όρλα Φιτζέραλντ.


Στην Ιρλανδία του 1920, ο Ντάμιεν εγκαταλείπει την ιατρική του καριέρα και γίνεται παρτιζάνος στον αγώνα κατά των Βρετανών.
Διαφωνώντας αργότερα με την απόφαση της μερικής ανεξαρτησίας, αρνείται να παραδώσει τα όπλα και παίρνει μέρος σε μια εμφύλια σύγκρουση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον αδελφό του.
Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2006.


Τρίτη 17 Απριλίου, 9.00μμ

Ένας Ελεύθερος Κόσμος - It's a Free World


Αγγλική δραματική/κοινωνική ταινία, 2007, έγχρωμη, 93΄, σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, με τους Κίρστον Γουέρινγκ, Τζούλιετ Έλις, Λέζλο Ζούρεκ, Τζο Σάιφλιτ.


Η Άντζι, υπάλληλος σε εταιρεία εύρεσης εργασίας για μετανάστες, απολύεται ξαφνικά και αδικαιολόγητα.
Πελαγωμένη, στα 33 της χρόνια, αποφασίζει ν' ανοίξει, μαζί με τη συγκάτοικό της Ρόουζ, ένα αντίστοιχο, αλλά παράνομο πρακτορείο, ελπίζοντας ν' αποκτήσει επιτέλους οικονομική ανεξαρτησία.

Τρίτη 24 Απριλίου, 9.00μμ

Το Μερίδιο των Αγγέλων - The Angels' Share


Αγγλική κωμωδία, 2012, έγχρωμη, 101΄, σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, με τους Τζον Χένσοου, Πολ Μπράνιγκαν, Ρότζερ Άλαν.


Ο νεαρός Ρόμπι, μικροαπατεώνας που πρόκειται σύντομα να γίνει πατέρας, καταδικάζεται από το δικαστήριο σε κοινωνική εργασία και καταδιώκεται από μπράβους που τον απειλούν.
Η γευσιγνωστική ικανότητά του, μια ετερόκλητη παρέα κι ένα πανάκριβο μαλτ ουίσκι όμως θα του δώσουν μια απρόσμενη διέξοδο.


Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τον Απρίλιο, τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργήσει πιλοτικά και το μεσημέρι 11.00πμ έως 3.00μμ, εκτός από την Κυριακή & Δευτέρα του Πάσχα που θα είναι κλειστός.
Επίσης θα είναι κλειστός το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

Το Πρόγραμμα Προβολών του Απριλίου 2018 στο «Καλλίπολις»

Το συνολικό Πρόγραμμα του Απριλίου 2018 στο «Καλλίπολις»

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου