Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Πρόταση της δημοτικής κίνησης «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» για το πρόγραμμα για δωρεάν WiFi στο Δήμο Αλίμου

Πρόταση προ ημερήσιας διάταξης για τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Αλίμου από το πρόγραμμα της Ε.Ε. «WiFi for Europe (WiFi4EU)», κατέθεσε
η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» Ελένη Μπελιά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία σημείων για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, δημόσια κτήρια κλπ.) και η χρηματοδότηση γίνεται με την χορήγηση δελτίου (voucher) αξίας 15.000€.


Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα anokatostokalamaki.wordpress.com:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5/3/18) η Ελένη Μπελιά κατέθεσε προ ημερήσιας διάταξης πρόταση για τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου μας από το πρόγραμμα της Ε.Ε. «WiFi for Europe (WiFi4EU)».

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία σημείων για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, δημόσια κτήρια κλπ.). Η χρηματοδότηση γίνεται με την χορήγηση δελτίου (voucher) αξίας 15.000€, που καλύπτει το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης, ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα του δικτύου (μηνιαία συνδρομή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο και συντήρηση εξοπλισμού). Η διάθεση των δελτίων θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης. Είναι μια καλή πρόταση κυρίως για τα μέρη της πόλης όπου συχνάζει η νεολαία.

Τα χρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Με ικανοποίηση ακούσαμε τον κ. Κονδύλη να μας απαντά ότι ο Δήμος μας είναι ενήμερος και έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες ώστε να υποβάλει το αίτημά του από τους πρώτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου