Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Οι «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» του Almodóvar στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Η Ισπανική δραματική κωμωδία «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - Mujeres Al Borde De Un Ataque de Nervios» του Pedro Almodóvar, θα προβληθεί στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» την Τρίτη 29 Μαΐου στις 9.00μμ.

Είναι η τέταρτη & τελευταία ταινία από το αφιέρωμα της Ομάδας Κινηματογράφου του «Καλλίπολις» στον μεγάλο ισπανό σκηνοθέτη
και πρόκειται για την πρώτη ταινία που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σπουδαιότερους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Οι εκδηλώσεις του μήνα στο «Καλλίπολις» ολοκληρώνονται με αφιέρωμα  στην εξέγερση της νεολαίας τον Μάη του ’68, την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7.30μμ.Λίγα λόγια για την ταινία από το flix.gr:

Ισπανική δραματική κωμωδία, 1988, έγχρωμη, 88΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Κάρμεν Μάουρα, Αντόνιο Μπαντέρας, Βερόνικα Φορκέ, Τζουλιέτα Σεράνο.

Όσα και να πεις για τον κόσμο του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα σταματήσεις πάντα για λίγο στο κόκκινο χρώμα, τις bigger than life γυναίκες, στον Αντόνιο Μπαντέρας, την Πενέλοπε Κρουζ, την Κάρμεν Μάουρα, τη Μαρίζα Παρέδες, τους φόρους τιμής στο αμερικανικό σινεμά πριν το 60', τα αξέχαστα τραγούδια, στο μοναδικό του τρόπο να αφηγείται τις πιο εξωφρενικές ιστορίες με τον πιο ανθρώπινο τρόπο.

Ο Ιβάν εγκαταλείπει την Πέπα κι εκείνη προσπαθεί απεγνωσμένα να τον βρει για να της εξηγήσει την αιτία. Ταυτόχρονα ψάχνουν να τον βρουν η σύζυγός του και ο γιος τους. Την ώρα που στο σπίτι της Πέπα ζητά καταφύγιο η κολλητή της γιατί ο καινούργιος της εραστής αποδείχθηκε ότι ήταν τρομοκράτης.

Ζητούν συμβουλές από μια δικηγόρο που τελικά είναι η καινούργια ερωμένη του Ιβάν κι έτσι όλων οι ζωές μπλέκονται μ’ έναν ιδιαίτερο, σουρεαλιστικό και εν τέλει ξεκαρδιστικό τρόπο.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και μαζί ένα εξαίρετο δείγμα της γραφής του, ανάμεσα στο αστείο, το τραγικό, το πολύχρωμο και το εξωφρενικό.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου