Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Το πρόγραμμα προβολών Ιουνίου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Τέσσερις εξαιρετικές ταινίες από τον ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κινηματογράφο συνθέτουν το πρόγραμμα προβολών του Ιουνίου στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Καλλίπολις», οι προβολές θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 9.00μμ, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα γίνονται οι προβολές της Τρίτης προκειμένου να αξιοποιηθεί ο Χώρος για άλλες εκδηλώσεις και για τη θερινή καθημερινότητά του.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα Προβολών του Ιουνίου

Κυριακή 3 Ιουνίου, 9.00μμ
 

Εντιμότατοι Φίλοι μου - Amici Miei

Ιταλική κωμωδία, 1975, έγχρωμη, 140΄, σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι, με τους: Φιλίπ Νουαρέ, Ούγκο Τονιάτσι, Μπερνάρ Μπλιέ, Όλγα Καρλάτου, Αντόλφο Τσέλι.

Μια παρέα πέντε αμετανόητων πλακατζήδων, παρότι έχει περάσει τα 50, συνεχίζει με το ίδιο νεανικό πάθος να σκαρώνει φάρσες.

Αγαπημένο τους θύμα ο αφελής συνταξιούχος Ρίγκι, τον οποίο βάζουν, μεταξύ άλλων, να συμμετάσχει σε ανύπαρκτη ληστεία της Μαφίας.

Κυριακή 10 Ιουνίου, 9.00μμ

Μικρά Αθώα ψέματα -
Little White Lies

Γαλλική δραματική κομεντί, 2010, έγχρωμη, 154΄, σε σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ, με τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φρανσουά Κλιζέ, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπενουά Μαζιμέλ.

Παρά το πρόσφατο σοβαρό ατύχημα ενός μέλους της παρέας τους, μια ομάδα φίλων συγκεντρώνεται -όπως κάθε χρόνο- σε ένα παραλιακό εξοχικό για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Κυριακή 17 Ιουνίου, 9.00μμ

Η Επέλαση των Βαρβάρων - Les Invasions Barbares

Καναδογαλλική κοινωνική/δραματική ταινία, 2003, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Ντενίς Αρκάν, με τους: Ρεμί Ζιράρ, Στεφάν Ρουσό, Μαρί Ζοσέ Κροζέ, Ντοροτέ Μπεριμάν, Ντομινίκ Μισέλ, Λουίζ Πόρταλ.

Βραβεία σεναρίου και ερμηνείας (Μαρί-Ζοσέ Κροζέ) στο Φεστιβάλ Καννών 2003,
Cesar 2004 & Oscar 2004.

Ο άρρωστος Ρεμί, λίγο πριν υποκύψει στη θανάσιμη ασθένεια που τον χτύπησε, συμφιλιώνεται με τον απόμακρο γιο του, ο οποίος συγκεντρώνει κοντά στον πατέρα του αγαπημένους παλιούς φίλους και προσπαθεί να κάνει τις τελευταίες μέρες του όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες.

Αρκετό χιούμορ και λίγη πίκρα σε αυτό τον άκρως συγκινητικό απολογισμό της γενιάς του '60, με όλη την παλιοπαρέα που πρωτοείδαμε στην ταινία «Η παρακμή της αμερικανικής αυτοκρατορίας».

Κυριακή 24 Ιουνίου, 9.00μμ

Ο Νο 1 Καταζητούμενος - A Most Wanted Man

Αγγλοαμερικανικό θρίλερ, 2014, έγχρωμη, 122΄, σε σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν, με τους: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν, Ρόμπιν Ράιτ.

Ένας ύποπτος για τρομοκρατικές ενέργειες Ρωσοτσετσένος φτάνει μυστικά στο Αμβούργο και διεκδικεί μια τεράστια πατρική κληρονομιά.

Οι μυστικές υπηρεσίες τον εντοπίζουν, αλλά οι υπεύθυνοί τους ξεκινούν έναν εσωτερικό πόλεμο για το πώς θα χειριστούν την περίπτωσή του.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.
 
Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ. 
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube. 

Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου