Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ξεκινούν την Τετάρτη 27 Ιουνίου οι καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αφιερωμένες στο Σύγχρονο Κινηματογράφο του Ιράν και του Μαρόκου είναι οι καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης που ξεκινούν την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται στον Πολυχώρο «Πολυμήχανο café teatral» στην οδό Φλέμινγκ 58, στην Αργυρούπολη κάθε Τετάρτη στις 9.00μμ από τις 27 Ιουνίου ως τις 12 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η πρεμιέρα της θερινής περιόδου γίνεται με την μαροκινή κωμωδία «Οι Σεβάσμιες - Les pèlerines - Lhajjates», 2017, έγχρωμη, 86’, σε σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Ακάουρ, με τους: Μοχάμεντ Τσουμπί, Σαμ Κανατέρ, Φατίμα Μπουσέν, Μοχάμεντ Μπουσφίχα, Λέιλα Χαντιούι, Σουάντ Χασάν, Μοχάμεντ Μεχντί Ουαζάνι, Μίνα Τούραφ.

Η υπόθεση:

Έπειτα από μία μακρά ζωή πόνου και αδικίας, τέσσερις ηλικιωμένες κυρίες, «Οι Σεβάσμιες», αποφασίζουν να επαναστατήσουν με το δικό τους τρόπο. Ένα νεαρό ζευγάρι, η Σάμια και ο Χασάν, αποφασίζει να τις βοηθήσει.


Με ανακοίνωσή της η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης αναφέρει τα εξής:

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης σας ενημερώνει σχετικά με τις προβολές της για το καλοκαίρι του 2018 όπου θα πραγματοποιήσει ένα πολύ ενδιαφέρον Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Κινηματογράφο του Ιράν και του Μαρόκου, χωρών με μεγάλη γεωγραφική απόσταση αλλά και με μεγάλη άνθηση στην κινηματογραφική παραγωγή τα τελευταία χρόνια.

Θα προβληθούν ταινίες στις οποίες κυριαρχούν τα συναισθήματα, οι βαθύτερες επιθυμίες, οι αναζητήσεις και ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση και κοινωνική καταξίωση απλών ανθρώπων όλων των ηλικιών, ανδρών και γυναικών καθώς και προσώπων με ειδικές ικανότητες που ζουν σε κοινωνίες τόσο όμοιες και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές απ’ τη δική μας.

Ακόμη η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας δίνει ραντεβού στις 5 & 12 Σεπτέμβρη με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας παρουσιάζοντας τις βραβευμένες ταινίες του 40ο εθνικού διαγωνιστικού τμήματος που στόχο έχουν να μαγέψουν το κοινό και να μας ταξιδέψουν!

Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο «Πολυμήχανο café teatral» στην οδό Φλέμινγκ 58, στην Αργυρούπολη κάθε Τετάρτη στις 21:00 απ’ τις 27 Ιουνίου ως τις 12 Σεπτεμβρίου.


Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου