Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Η πολυβραβευμένη ταινία «Η Επέλαση των Βαρβάρων» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την πολυβραβευμένη κοινωνική/δραματική ταινία «Η Επέλαση των Βαρβάρων - Les Invasions Barbares» του Ντενίς Αρκάν συνεχίζει τις προβολές του Ιουνίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Στο μεταξύ, στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ανακοινώθηκε από το «Καλλίπολις» το συνολικό πρόγραμμα του Ιουνίου, που περιλαμβάνει 
συναυλία για τα γενέθλια του Χώρου, παρουσίαση του βιβλίου «Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς» του Δημήτρη Προύσαλη, μουσική βραδιά Αλληλεγγύης στον γλύπτη, ποιητή και μουσικό Χρήστο Ζυγομαλά, τη θεατρική διασκευή του διηγήματος του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η αδερφή του νυμφίου» και φυσικά τις κυριακάτικες προβολές.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Καναδογαλλική κοινωνική/δραματική ταινία, 2003, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Ντενίς Αρκάν, με τους: Ρεμί Ζιράρ, Στεφάν Ρουσό, Μαρί Ζοσέ Κροζέ, Ντοροτέ Μπεριμάν, Ντομινίκ Μισέλ, Λουίζ Πόρταλ.

Βραβεία σεναρίου και ερμηνείας (Μαρί-Ζοσέ Κροζέ) στο Φεστιβάλ Καννών 2003, Cesar 2004 & Oscar 2004.

Ο άρρωστος Ρεμί, λίγο πριν υποκύψει στη θανάσιμη ασθένεια που τον χτύπησε, συμφιλιώνεται με τον απόμακρο γιο του, ο οποίος συγκεντρώνει κοντά στον πατέρα του αγαπημένους παλιούς φίλους και προσπαθεί να κάνει τις τελευταίες μέρες του όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες.

Αρκετό χιούμορ και λίγη πίκρα σε αυτό τον άκρως συγκινητικό απολογισμό της γενιάς του '60, με όλη την παλιοπαρέα που πρωτοείδαμε στην ταινία «Η παρακμή της αμερικανικής αυτοκρατορίας».Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου