Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Προύσαλη «Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και οι εκδόσεις «Εύμαρος» παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Προύσαλη «Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8.00μμ στην αναμορφωμένη φιλόξενη αυλή του Χώρου (
Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό) με την παρουσία του συγγραφέα, ο οποίος θα αφηγηθεί με τρόπο παραστατικό παραμύθια από το βιβλίο του και θα συζητήσει με τους παρευρισκόμενους.

Σε περίπτωση βροχής η παρουσίαση θα γίνει στον όμορφο εσωτερικό χώρο του «Καλλίπολις».


Μέχρι το τέλος του μήνα, στα πλαίσια του
προγράμματος του Ιουνίου του «Καλλίπολις», έχουν προγραμματισθεί οι εξής εκδήλώσεις:

  • Σάββατο 23/6, ώρα 8.00μμ: Μουσική βραδιά Αλληλεγγύης στον γλύπτη, ποιητή και μουσικό Χρήστο Ζυγομαλά.
  • Κυριακή 24/6, ώρα 9.00μμ: Προβολή του αγγλοαμερικανικού θρίλερ «Ο Νο 1 Καταζητούμενος - A Most Wanted Man».
  • Παρασκευή 29/6, ώρα 8.00μμ: Θεατρική Παράσταση της διασκευής του διηγήματος του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η αδερφή του νυμφίου».

Για τον Δημήτρη Προύσαλη:

Διαβάστε
εδώ βιογραφικά στοιχεία & εδώ συνέντευξή του.

Για το βιβλίο:

Όταν ακούγονται παραμύθια λαϊκά, ο λόγος των ανθρώπων του κόσμου ανοίγει δρόμους μέσα στα σκοτάδια. Ιστορίες περασμένες απ’ του χρόνου το δοκίμι, υποθέσεις μπολιασμένες απ’ τη σοφία και την ανάσα των πολλών, έρχονται ως φωνές απ’ το άχρονο και μαγιά του άτοπου να μιλήσουν για το σήμερα που στριμώχνεται ανήσυχο μα πάντα λοξοκοιτάει στο φως.

Σε εποχές σκοτεινών περιόδων  μοιράζουν απλόχερα την αισιοδοξία και ενδυναμώνουν την ενέργειά μας σε μια λογική μεταστροφής της διάθεσής μας έτσι ώστε να μπορέσουμε τελικά να μπολιάσουμε θετικά την καθημερινότητά μας. Μας υποδεικνύουν λύσεις και δημιουργούν άδηλα διαδικασίες αναστοχασμού και αποκρυστάλλωσης της συλλογικής εμπειρίας του κόσμου. Χωρίς να μας αποκοιμίζουν, μας καθησυχάζουν αφού στο τέλος όλα θα πάνε καλά και μοιράζουν απλόχερα την ελπίδα.

Τι στάση θα κρατήσουν δυο ποντικοί που παγιδεύονται σε ένα πηγάδι; Ποιο μήνυμα κρύβει ένα λουκούμι με φιστίκι ενός ξεπεσμένου βεζίρη; Ποια φράση γραμμένη σε δαχτυλίδι κρατά τον άνθρωπο σε ισορροπία; Είναι πάντα κακό ένα κακό σαν φανερώνεται; Τι μπορεί να κρύβει ένα όνειρο; Σε ποιον ανήκει το νερό; Ποια είναι η κυρά Μιζέρια και η ιστορία της; Οι δικαστές και οι νόμοι υπηρετούνε άραγε το δίκιο; Πού βρίσκονται κρυμμένα τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου; Ένα σπίτι που καίγεται φέρνει μονάχα την καταστροφή; Τι γεύση έχει μια σούπα φτιαγμένη από πέτρες; Μπορεί ο άνθρωπος να μετακινήσει βουνά; Ποια είναι η ιστορία της Ανάγκης;

Το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη  της Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη» και τα έσοδα παραχωρούνται ευγενικά για την υποστήριξη του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων «Η σκυτάλη».

Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου