Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Μουσική βραδιά Αλληλεγγύης στον Χρήστο Ζυγομαλά στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8.00μμ ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», το «Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο» και η κοινότητα «Ικαρία Τρόπος» ενώνουν τις δυνάμεις τους για την οργάνωση μιας πρωτότυπης μουσικής βραδιάς (και όχι μόνο με κρασί, μεζέδες κλπ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει «κουτί αλληλεγγύης» προκειμένου να στηριχθεί
έστω και στο ελάχιστο μια ιστορική  μορφή της ελληνικής μουσικής που περνά πολύ δύσκολες ώρες λόγω υγείας, ο γλύπτης, ποιητής και συνθέτης Χρήστος Ζυγομαλάς που έπαιξε πρώτος rock στα Εξάρχεια (πριν ακόμα κι απ' τον Άσιμο, του οποίου υπήρξε συνοδοιπόρος).

Η εκδήλωση θα γίνει στην αναμορφωμένη, φιλόξενη και καταπράσινη αυλή του «Καλλίπολις», (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), μιας συλλογικότητας που εκτός των πολλών δραστηριοτήτων της (δωρεάν μαθήματα μουσικής, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, λέσχη ανάγνωσης και παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες για θέματα ιστορικά, περιβαλλοντικά, κινηματικά κλπ) ξέρει να δείχνει και την αλληλεγγύη της όταν και όπου χρειάζεται.

Κατά την εκδήλωση αναμένεται να αναφερθούν στο Χρήστο συνεργάτες του σε διάφορα επίπεδα -κοινωνικό, καλλιτεχνικό κλπ- όπως ο πρόεδρος του «Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου»  Δημήτρης Ντούσας,  καθώς η μουσική επιμέλεια όλων σχεδόν των συμποσίων του εν λόγω σχολείου είχε ανατεθεί στον Χρήστο και στον συνεργάτη του Ικάριο μουσικοσυνθέτη Στέφανο Γεωργιάδη.



Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Για το «Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο»:


Το «Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο» ιδρύθηκε το 2002, έχει έδρα την Καλλιθέα και είναι επιστημονική εταιρεία και όχι ΜΚΟ.

Έχει στο ενεργητικό του έντεκα φιλοσοφικά συμπόσια και έχει οργανώσει πάνω από 700 μαθήματα παγκόσμιας φιλοσοφίας.

Κάθε εβδομάδα παραδίδει δωρεάν μαθήματα πολιτικής οικονομίας, φιλοσοφίας, λογικής γλωσσολογίας, κοσμολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, τσιγγανολογίας κλπ.

Πρόεδρος του Α.Φ.Σ. και δάσκαλος φιλοσοφίας είναι ο συγγραφέας Δημήτρης Βασ. Ντούσας.

Για την κοινότητα «Ικαρία Τρόπος»:


Η κοινότητα «Ικαρία Τρόπος» είναι κοινωνική - πολιτιστική κίνηση με στόχο την κοινοκτημοσύνη.

Ιδρύθηκε το 2012, έτος συμπλήρωσης 100 χρόνων από την επανάσταση στο νησί του Ικάρου, όπου μετά την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους λειτούργησε ένα σύστημα αυτοδιοίκησης με τοπικό σύνταγμα, σημαία, νόμους, πολιτοφυλακή κλπ, απόρροια ενός πολιτισμού αιώνων, τότε που οι Ικάριοι κρυμμένοι στα ψηλά βουνά τους (μπροστά στις επιδρομές των πειρατών, Τούρκων, Ενετών κλπ) ζούσαν με κοινοκτημοσύνη.

Εμπνευστής αυτής της άτυπης συλλογικότητας (που λειτουργεί χωρίς προέδρους, Δ.Σ. κλπ) είναι ο καθηγητής μουσικής Στέφανος Γεωργιάδης.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου