Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Το «Καλλίπολις» στο πλευρό του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για να μην κλείσει η δομή



Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 έγινε η προγραμματισμένη Συνέλευση του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», η οποία -αφού έλαβε υπόψη

τις εξελίξεις σε σχέση με τον κίνδυνο να κλείσει το Μ.Κ.Ι.Ε.- κατέληξε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.) στα χρόνια που λειτουργεί είναι γνωστό.

Το Μ.Κ.Ι.Ε. ήταν πρωτοπόρο στην οργάνωση μιας δομής αλληλεγγύης για πρωτοβάθμια δωρεάν περίθαλψη και παροχή φαρμάκων. Έχει μέχρι τώρα δεχθεί 65.000 επισκέψεις ασθενών, και το συνδράμουν 200 εθελοντές.

Λειτουργεί σε απόλυτα εθελοντική βάση, χωρίς καμία χρηματική επιχορήγηση από πουθενά και έχει προσφέρει φροντίδα και περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα την περίοδο που η κρίση στο χώρο της υγείας οξύνονταν.

Σήμερα παραμένει πολύ σημαντική η υπηρεσία παροχής δωρεάν φαρμάκων που πολλές φορές, ιδίως τα ακριβά, δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα από τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα.Επιπλέον έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στην πρόληψη.

Η λειτουργία του αυτή τη στιγμή κινδυνεύει! Στις 31/5/2018 η Ελληνικό Α.Ε με επιστολή της ζητά την εκκένωση του χώρου που στεγάζεται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μέχρι 30 Ιουνίου 2018 για να παραδώσει στον αγοραστή ελεύθερο το χώρο από κατοχή τρίτων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί. Αν και θα μπορούσε να δοθεί μια λύση από την Ελληνικόν Α.Ε., δεν αφήνει κανένα παράθυρο για μετεγκατάσταση του Κοινωνικού Ιατρείου σε άλλον χώρο εντός της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για να μην κλείσει.



6 Ιουνίου 2018

Η Συνέλευση του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Το συνολικό πρόγραμμα του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το «Καλλίπολις» στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου