Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Παλαιό Φάληρο: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τη ΡΑΚ - 13 & 14 Ιουλίου @ Φλοίσβος

Διαδραστική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του Παλαιού Φαλήρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων ξεκινάει η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση (Ρ.Α.Κ.).

Η καμπάνια ξεκινά στην παραλία του Π. Φαλήρου, ακριβώς δίπλα στον περίβολο του Πολιτιστικού Κέντρου “Ο Φλοίσβος”, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου, από τις 7.00μμ έως τις 11.00μμ.


Διαβάστε το κάλεσμα:

 
Η μεγάλη και γρήγορη αύξηση του πληθυσμού της Γης, σε συνδυασμό με τη δημιουργία καινούριων υλικών, που δεν διασπώνται φυσικά (π.χ. πλαστικά ), δημιούργησε την ανάγκη αφ΄ενός μεν του περιορισμού της παραγωγής απορριμμάτων, αφ΄ετέρου δε της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ). Πρόβλημα σοβαρό, που αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά, θα απειλήσει την περιβαλλοντική ισορροπία, δηλαδή την ίδια τη ζωή στον Πλανήτη μας!

Η κοινωνία μας έχει αργήσει απελπιστικά. Όχι μόνον παράγουμε περισσότερα απορρίμματα από το Ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και υπολειπόμαστε σημαντικά σε ποσοστά επαναχρησιμοποίησης - ανακύκλωσης των ΑΣΑ. Κυρίαρχη θέση στην οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετώπισης του σημαντικού αυτού ζητήματος κατέχει η εκτεταμένη ενημέρωση του πληθυσμού.

Η ΡΑΚ ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Δημοτών μας. Σας περιμένουμε λοιπόν στην παραλία της πόλης μας, ακριβώς δίπλα στον περίβολο του Πολιτιστικού Κέντρου “Ο Φλοίσβος” (“Στρογγυλό”), την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου 2017, από τις 7.00μμ έως τις 11.00μμ, για να σας ενημερώσουμε διαδραστικά,
γιατί οι ομιλίες και τα συνθήματα δεν αρκούν!

Θα σας επιδείξουμε “Γωνιές Ανακύκλωσης” και “Κομποστοποιητές”, θα σας εξηγήσουμε τι είναι τα “Πράσινα Σημεία” και πώς λειτουργούν, θα σας παρουσιάσουμε πλούσιο οπτικό υλικό, θα εξηγήσουμε τις απορίες σας και θα μοιράσουμε δείγματα προϊόντων κομποστοποίησης!

Ελάτε να ξεκινήσουμε. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Οι περιβαλλοντικοί πόροι δεν μας ανήκουν!

Σας περιμένουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου