Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Το πρόγραμμα προβολών Ιουλίου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Πέντε εξαιρετικές ταινίες από τον ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κινηματογράφο συνθέτουν το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Καλλίπολις», οι προβολές θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 9.00μμ, εκτός από την τρίτη προβολή που, λόγω του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, θα γίνει την Τρίτη 17 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα Προβολών του Ιουλίου

Κυριακή 1 Ιουλίου, 9.00μμ

Ο διαβολάκος - Il Piccolo Diavolo

Ιταλική κωμωδία, 1988, έγχρωμη, 106΄, σε σκηνοθεσία Roberto Benigni, με τους: Roberto Benigni, Walter Matthau, Nicoletta Braschi, Stefania Sandrelli.

Ένας Αμερικανός ιερέας που ζει στην Ιταλία καλείται να ξορκίσει μια δαιμονισμένη. Ο εξορκισμός έχει επιτυχία αλλά ένας θεότρελος διαβολάκος, που θέλει να γνωρίσει τις χαρές της ζωής των ανθρώπων, μπαίνει αναπάντεχα στη δική του ζωή.

Μια ακαταμάχητη κωμωδία, με ξεκαρδιστικούς διαλόγους κι απίθανες σκηνές γέλιου από το φαινομενικά αταίριαστο μα υπέροχο ζευγάρι Benigni - Matthau.

Κυριακή 8 Ιουλίου, 9.00μμ

Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι

Αμερικανική δραματική ταινία, 2017, έγχρωμη, 115΄, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Μακ Ντόνα, με τους: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Άμπι Κόρνις.

Νοικιάζοντας τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης, μια μητέρα καταγγέλλει την τοπική αστυνομία, η οποία δεν έχει βρει τον ένοχο για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της, μέσα από τις ανακοινώσεις που αναρτά.

Τρίτη 17 Ιουλίου, 9.00μμ

Κάιρο εμπιστευτικό -
The Nile  Hilton incident

Σουηδοδανέζικο θρίλερ, 2017, έγχρωμη, 106΄, σε σκηνοθεσία Ταρίκ Σαλέχ, με τους: Φάρες Φάρες, Μαρί Μαλέκ, Γιασέρ Αλί Μάχερ.

Λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ ένας Αιγύπτιος αστυνομικός αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας μιας τραγουδίστριας.

Σε αυτή μοιάζει να εμπλέκεται ένας πλούσιος επιχειρηματίας, άνθρωπος της κυβέρνησης, και προτού καλά-καλά ξεκινήσει η έρευνα, άνωθεν εντολή κλείνει την υπόθεση ως αυτοκτονία.

Κυριακή 22 Ιουλίου, 9.00μμ

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι -
The big  Lebowski

Αμερικανο-αγγλική αστυνομική κωμωδία, 1998, έγχρωμη, 117΄, σε σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν, με τους: Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Μπουσεμί, Τζον Τορτούρο, Μπεν Γκαζάρα, Σαμ Έλιοτ.

Ο Λεμπόφσκι, άνεργος χίπης, και ο φίλος του Γουόλτερ, πρώην βετεράνος του Βιετνάμ, προσπαθούν στα διαλείμματα ενός τουρνουά μπόουλινγκ να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής, ενός κατουρημένου χαλιού και της συνωνυμίας μ' ένα διάσημο εκατομμυριούχο.

Κυριακή 29 Ιουλίου, 9.00μμ

Αόρατος Επισκέπτης -
Contratiempo

Ισπανικό θρίλερ, 2016, έγχρωμη, 106΄, σε σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο με τους: Μάριο Κάσας, Χοσέ Κορονάδο, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγκενερ.


Ο Αντριάν Ντόρια, ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας, κατηγορείται για το φόνο της ερωμένης του, καθώς ξύπνησε τραυματισμένος δίπλα στο πτώμα της μέσα στο κλειδωμένο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.
Τώρα, μαζί με μια κορυφαία δικηγόρο που έχει προσλάβει, έχουν μόλις τρεις ώρες καιρό για να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου