Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Το πόρισμα της Δημόσιας Διοίκησης για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Πειθαρχικές ευθύνες σε φορείς του δημοσίου και δημάρχους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017 καταλογίζει το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Ειδικότερα, σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας καταλογίζονται ευθύνες για την ανέγερση δημοτικών αυθαίρετων κατασκευών (αμαξοστάσιο, δημοτικό γήπεδο) μέσα στην κοίτη του ρέματος.

Σε υπαλλήλους του Δασαρχείου Αιγάλεω επιρρίπτονται ευθύνες για την καθυστέρησή τους επί τρία χρόνια να απαντήσουν για τον δασικό, ή μη, χαρακτήρα της περιοχής προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ευθύνες καταλογίζονται και στην Πολεοδομία Ελευσίνας για το ότι δεν διενεργήθηκαν αυτοψίες για αυθαίρετες κατασκευές, ενώ δόθηκαν άδειες ανέγερσης κτισμάτων ακόμη και μέσα στην κοίτη του ρέματος, καθώς και σε συγκεκριμένους ιδιώτες μηχανικούς που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των αυθαίρετων μέσα στο ρέμα.

Το πόρισμα δεν αποδίδει ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής.


Μ. Παπασπύρου: Το πόρισμα αποστέλλεται στον εισαγγελέα

«Από τις έρευνες που κάναμε είναι πιο πλούσια η έκθεση σε ευρήματα. Έχουν βρεθεί αυθαίρετες κατασκευές ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα, σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στην κοίτη των ρεμάτων», δήλωσε σήμερα (Realfm 97,8) η Μαρία Παπασπύρου και πρόσθεσε:

«Το σχέδιο διαχείρισης κινδύνου - πλημμύρας που υπήρχε δεν κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος γιατί είχαν περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία και επίσης το φαινόμενο που συνέβη στις 15 Νοεμβρίου του 2017 και αυτά τα φαινόμενα που συμβαίνουν από εδώ και στο εξής δεν τα είχαν υπολογίσει».

«Δεν κατάλαβαν οι υπάλληλοι το επείγον αυτής της διαδικασίας, που πρέπει να τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα, ίσως γιατί δεν περίμεναν αυτά τα φαινόμενα. Ενώ υπήρξε μακροχρόνια συνεργασία εμπλεκομένων υπηρεσιών δεν αξιολογήθηκε ο βαθμός του επείγοντος. Γι' αυτόν το λόγο αναζητούνται πλέον πειθαρχικές ευθύνες σε υπαλλήλους και δημόσιους και δημοτικών υπηρεσιών και σε αιρετούς. Θα διενεργηθούν προκαταρκτικές διοικητικές εξετάσεις, εμείς αυτή την πρόταση κάνουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει», σημείωσε επίσης η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

«Το πόρισμα αποστέλλεται στον Εισαγγελέα και πια έχει ονοματεπώνυμα...», κατέληξε η ίδια.

Διαβάστε:


efsyn.gr

Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου