Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Την αστυνομική κωμωδία «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» προβάλλει ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Με το cult αριστούργημα των αδερφών Κοέν «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι - The big  Lebowski» συνεχίζει τις προβολές του Ιουλίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 9.00μμ.

Το εξαιρετικό κάστ -Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Μπουσέμι, Τζον Τορτούρο, Μπεν Γκαζάρα, Σαμ Έλιοτ- η αξέχαστη μουσική του Κάρτερ Μπέργουελ, οι κλασσικές σκηνές και επικοί διάλογοι, είχε σαν αποτέλεσμα η ταινία των Κοέν να καθιερωθεί γρήγορα ως ένα γνήσιο cult δείγμα γραφής του αμερικανικού κινηματογράφου
.


Λίγα λόγια για την ταινία από το tvxs.gr:


Αμερικανο-αγγλική αστυνομική κωμωδία, 1998, έγχρωμη, 117΄, σε σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν, με τους: Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Μπουσεμί, Τζον Τορτούρο, Μπεν Γκαζάρα, Σαμ Έλιοτ.

Ο Λεμπόφσκι (Τζεφ Μπρίτζες), ένας άνεργος χίπης και ο φίλος του Γουόλτερ (Τζον Γκούντμαν), πρώην βετεράνος του Βιετνάμ, προσπαθούν στα διαλείμματα ενός τουρνουά μπόουλινγκ να ξεδιαλύνουν την υπόθεση μιας απαγωγής, ενός κατουρημένου χαλιού και της συνωνυμίας μ' έναν διάσημο εκατομμυριούχο.

Ο Λεμπόφσκι, αναγκάζεται να παραδώσει τα λίτρα, ώστε ένας εκατομμυριούχος με το ίδιο όνομα, να πάρει πίσω τη γυναίκα του. Το σχέδιο δεν πετυχαίνει καθώς ο φίλος του αποφασίζει να κρατήσει τα λεφτά...

Τον Φεβρουάριο του 1998 - δύο μόλις χρόνια μετά το αριστουργηματικό «Fargo» - κυκλοφορούσε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες η έβδομη μεγάλου μήκους ταινία των αδερφών Κοέν: «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» (The Big Lebowski).

Οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν θετικές και παρά το γεγονός ότι το φιλμ παρουσιάστηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι» δεν απέσπασε ποτέ κάποιο αξιόλογο βραβείο.

Σταδιακά όμως η ταινία κατάφερε να κερδίσει την προσοχή τόσο των κριτικών, όσο και του κοινού. Το εξαιρετικό κάστ -Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Μπουσέμι, Τζον Τορτούρο, Μπεν Γκαζάρα, Σαμ Έλιοτ- η αξέχαστη μουσική του Κάρτερ Μπέργουελ, οι κλασσικές σκηνές και επικοί διάλογοι, είχε σαν αποτέλεσμα η ταινία των Κοέν να καθιερωθεί γρήγορα ως ένα γνήσιο cult δείγμα γραφής του αμερικανικού κινηματογράφου.

Στην πλούσια φιλμογραφία τους, οι αδελφοί Κοέν έχουν αποδείξει ότι μπορούν με επιτυχία να μεταπηδούν σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη. Ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι» αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του ταλέντου και των ικανοτήτων τους, τόσο πίσω από την κάμερα, όσο και στη συγγραφή του σεναρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το φιλμ φιγουράρει με άνεση ανάμεσα στις 250 πιο δημοφιλείς ταινίες όλων των εποχών - σύμφωνα με το IMDB (Internet Movie Data Base), ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το 2014, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, πρόσθεσε στο National Film Registry, την ταινία χαρακτηρίζοντας την ως: «πολιτιστικά, ιστορικά, και αισθητικά σημαντική».

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου