Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Υψηλού κόστους και business of usual η ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο


Η ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης δεν εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο με κατεύθυνση την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, αλλά
πρόκειται για τις φωτογραφίες που θα κοσμήσουν το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης του δημάρχου.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», η οποία θεωρεί πανάκριβο το κόστος των 1.260.000 ευρώ που προβλέπει η μελέτη ανάπλασης της δημοτικής αρχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης - Ταξιάρχης Παπαντώνης είναι το φανταχτερό έργο βιτρίνας, αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.


ΣΗΜΑΙΑ της έναρξης του προεκλογικού αγώνα της δημοτικής πλειοψηφίας, η οποία συνηθίζει να εγκλωβίζεται στην πολιτική της εξυπηρέτησης των μικροσυμφερόντων!

Η δημοτική ριζοσπαστική κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» καταψηφίζει πανάκριβες μελέτες που έχουν στόχο τον εντυπωσιασμό.

Η ανάπλαση της πλατείας πρέπει να γίνει ώστε να διορθωθούν ζητήματα όπως η λειτουργία του σιντριβανιού που είθισται να γεμίζει σκουπίδια, τα σπασμένα παγκάκια και οι πλάκες κ.ά. που συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης.

Επιπλέον είναι σημαντικό να διευθετηθεί και η άναρχη κατάληψη του χώρου η οποία δεν κοστίζει βέβαια τίποτα.

Σε μια πλατεία που συγκεντρώνει καθημερινά πολύ κόσμο και λειτουργεί ως κέντρο στο Μοσχάτο μπορεί να επιτευχθεί η ανάπλασή της με ένα λογικό ποσό.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς γίνεται για την ανάπλαση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, ενός χώρου 50 στρεμμάτων να διατίθενται αρκετά λιγότερα κονδύλια (800.000 ευρώ) ενώ υπάρχει ανάγκη για πολύ περισσότερα και για την πλατεία των 6,7 στρεμμάτων να διατίθενται 1.260.000 ευρώ!

Το ζήτημα είναι ποιες πολιτικές αλλά και ιδιοτελείς σκοπιμότητες εκπληρώνονται...

Εκτός αν το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης του κέντρου του Μοσχάτου εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο με κατεύθυνση την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Δυστυχώς πρόκειται για τις φωτογραφίες που θα κοσμήσουν το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης του δημάρχου…

«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»
Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου