Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η πολυβραβευμένη ταινία «Το Κεντρί» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9.30μμ

Η αμερικάνικη αστυνομική ταινία «Το Κεντρί - The Sting» του Τζορτζ Ρόι Χιλ, θα προβληθεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Προσοχή: Η νέα ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9.30μμ.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Αμερικάνικη αστυνομική ταινία, 1973, έγχρωμη, 129΄, σε σκηνοθεσία  Τζορτζ Ρόι Χιλ, με τους: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Σόου.

Σικάγο του 1930, ένας νεαρός μικροαπατεώνας θέλει να εκδικηθεί το θάνατο του συνεργάτη του. Όταν γνωρίζεται με έναν επαγγελματία του είδους, συνεργάζονται και οργανώνουν μία καλοστημένη απάτη εναντίον του δολοφόνου και της οργάνωσης του. Η επιτυχία όμως είναι αμφίβολη, καθώς ο δολοφόνος τυχαίνει να είναι ο αρχηγός της συμμορίας.

Οι περίτεχνες κομπίνες των δύο φίλων, προκειμένου να εξαπατήσουν την παντοδύναμη οργάνωση-συμμορία και τον δολοφόνο αρχηγό της, για να εκδικηθούν και να κερδίσουν χρήματα.


Η ταινία έχει τιμηθεί με 7 Όσκαρ. Συγκεκριμένα: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης ενδυματολογίας, καλύτερου μοντάζ, καλύτερης σκηνογραφίας, καλύτερης πρωτότυπης συλλογής τραγουδιών ταινίας.

Έχει αποσπάσει συνολικά 16 βραβεία και έξι υποψηφιότητες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου