Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ε. Αχτσιόγλου: Πρώτη φορά κάτω από το 20% η ανεργία, πτώση 7 μονάδες μέσα σε 3,5 χρόνια, η προσπάθεια συνεχίζεται (video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Είμαστε πλέον κάτω από το 20%, πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο του 2011 καθώς η ανεργία που καταγράφηκε στο 19,5% για το Μάιο του 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ.

Κάτι που όπως είπε μεταφράζεται σε 900.000 ανέργους τη στιγμή που είχαμε ξεπεράσει το 1.000.000 ανέργων παλιότερα. Είναι πολύ θετικό ότι στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία έπεσε7 μονάδες μέσα σε 3,5 χρόνια σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.




Η προσπάθεια που κάνουμε φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Περιγράφοντας τα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι αυτά κινούνται με βάση τρεις άξονες, την ανάταξη της οικονομίας ώστε να δημιουργηθούν θέσεις, καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και με τα στοχευμένα προγράμματα εύρεσης εργασίας,

Αυτούς τους μήνες παρατηρείται μια μεγαλύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας τους θερινούς μήνες ωστόσο έχουμε διαρκή πλέον αποκλιμάκωση της ανεργίας. Πλέον θα μιλάμε με νούμερα κάτω του 20%. Παραμένει υψηλό νούμερο αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Ενεργοποιήσαμε το νόμο για την αδήλωτη εργασία αποδίδοντας δικαιοσύνη στον εργαζόμενο που είναι αδήλωτος σε σχέση με την τιμωρητική λογική του παλαιότερου συστήματος. Όταν κάποιος εργαζόμενος είναι αδήλωτος του καταβάλλονται τρεις μήνες ένσημα και δημιουργούνται κίνητρα για την πρόσληψή του μειώνοντας τα πρόστιμα αν προσληφθεί.

Τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ εισπράττονται και αυτό είναι σημαντικό διότι δείχνουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από το ελεγκτικό Σώμα.

Ειδικότερα για τις συντάξεις η υπουργός τόνισε ότι με τη λήξη των μνημονίων θα έχουμε το πολιτικό και δημοσιονομικό περιθώριο να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.

Η έξοδος από το μνημόνιο συνεπάγεται μια σειρά θετικών μέτρων. Θα ξεκινήσουμε το 2019 με ένα μείγμα κοινωνικής πολιτικής και φοροελαφρύνσεων υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.


η Αυγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου