Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Εργασιακά & μισθοί, τα μέτρα για τους πυρόπληκτους, αλλαγές στις μαρίνες και πολιτισμός στην ατζέντα της 23ης Αυγούστου


Την πρώτη θέση στο μεταμνημονιακό ξέφωτο παίρνουν τα εργασιακά & οι αυξήσεις στους μισθούς, η κυβέρνηση ενημερώνει για την πορεία υλοποίησης των μέτρων για τους πυρόπληκτους και μια ανάλυση της Le Monte με αφορμή το τέλος των μνημονίων για την Ελλάδα.

Μαζί με αυτά έχουμε τα πρώτα Προεδρικά Διατάγματα έγκρισης γενικού σχεδιασμού τουριστικών λιμένων, που αφορούν στις μαρίνες Χίου και Αλίμου, αναβάθμιση προαύλειων σχολικών χώρων από την Περιφέρεια Αττικής και φυσικά τον πολιτιστικό Σεπτέμβρη στον Άγιο Δημήτριο και σπουδαίο κινηματογράφο στο «Καλλίπολις».


Η ατζέντα της 23ης Αυγούστου, όπως την κατέγραψε το ιστολόγιό μας:

Le Monde: Oι οικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα τείνουν να βελτιώνονται 
«Η σύγχρονη Οδύσσεια που πέρασε η χώρα μας από το 2010 έχει τελείωσε», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμά του από την Ιθάκη.
«Οι διαδοχικές θεραπείες που δέχθηκε η χώρα φαίνεται να αποδίδουν σε οικονομικό επίπεδο», αναφέρει η Le Monde, παραπέμποντας σε στατιστικούς δείκτες που παρουσιάζουν βελτίωση.


Το νοτιοκορεάτικo δραματικό θρίλερ «Η Υπηρέτρια» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 9.00μμ

Οι αξιοπρόσεκτες ερμηνείες προσφέρουν πολύ δυναμικά στοιχεία στην ταινία του Παρκ, συνδυάζοντας το εξαιρετικό πρωτογενές υλικό με τη μοναδική σκηνοθετική ματιά του Κορεάτη σκηνοθέτη, ώστε καταλήγουν σε μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία.




Έφη Αχτσιόγλου: Έχουμε τα περιθώρια να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις & να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός

Σημείωσε μάλιστα ότι «για το 2019 έχουμε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο άνω των 750 εκατ. ευρώ, με δεδομένη
την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5%. Αυτά τα 750 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές».


Νάσος Ηλιόπουλος: Σε ισχύ η αυτόματη αύξηση αποδοχών όταν η κλαδική σύμβαση είναι καλύτερη της ατομικής ή επιχειρησιακής

Δεν θα μπορεί κανένας εργοδότης όχι απλά να κάνει ατομικές συμβάσεις (πού για πολλούς ήταν ο κανόνας και η ατομική ήταν πολύ χειρότερη σε όρους), αλλά δεν θα μπορεί να κάνει επιχειρησιακή σύμβαση που να "σπάει" προς το χειρότερο αυτούς της κλαδικής.



Ανεξάρτητη διεθνής Επιτροπή για την πυρκαγιά στην Αν. Αττική @ Σε πλήρη εφαρμογή για τους πυρόπληκτους

Δημιουργείται Ανεξάρτητη διεθνής Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς
στην Ανατολική Αττική, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες που συνεχίζουν να καταβάλλονται για τη στήριξη και την άμεση υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.


Αναβαθμίζονται προαύλειοι χώροι σχολείων από την Περιφέρεια Αττικής - Οι οκτώ στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Στις αυλές των σχολείων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που επικεντρώνονται στην επίλυση των άμεσων προβλημάτων ασφαλείας και στον λειτουργικό επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκτήσουν σωστή υποδομή για τη βέλτιστη δημιουργική εμπειρία των παιδιών.



Eκδόθηκαν τα πρώτα Προεδρικά Διατάγματα για την έγκριση χωροθέτησης των μαρινών Αλίμου και Χίου

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι τα πρώτα στην Ελλάδα Π.Δ. έγκρισης γενικού σχεδιασμού
τουριστικών λιμένων, που αφορούν στις μαρίνες Χίου και Αλίμου.

Φθινοπωρινές γιορτές στον Άγιο Δημήτριο: Φεστιβάλ πόλης 2018 με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις

Στη διάρκεια του φεστιβάλ είναι προγραμματισμένες 13 συναυλίες, δέκα παραστάσεις θεάτρου σκιών και πέντε θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, στις οποίες μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γιάννης Μόρτζος, η Ελένη Βιτάλη, οι Χαΐνηδες, οι KollektivA, ο Παύλος Παυλίδης και ο Μίλτος Πασχαλίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου