Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη ζητά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασής του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά καθώς αγανακτισμένοι πολίτες εξαπέλυσαν τα πυρά τους όχι μόνο κατά του Ηλία Ψινάκη αλλά και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας τις παραιτήσεις όλων και αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι έχουμε θρηνήσει θύματα, φίλους, γνωστούς, παιδιά, πρέπει να παραιτηθείτε όλοι».

Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση καταδίκασαν την στάση του Ηλία Ψινάκη χαρακτηρίζοντας τον "ανεπαρκή, απόντα κι ανίκανο" κι επιρρίπτοντας του ευθύνες για "πλήρη απουσία κι απαξίωση".

Μάλιστα ο κ. Γιάννης Μπούσουλας, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ψινάκη ο οποίος μάλιστα πριν από δύο χρόνια ήταν και αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα, υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Αστρινάκης, δημοτικός σύμβουλος του Μαραθώνα, επισήμανε ότι: "είναι προκλητική η απουσία του δημάρχου καθώς δεν επιμελήθηκε σχέδιο πολιτικής προστασίας. Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε στα προβλήματα του κόσμου".

Η δημοτική σύμβουλος, Αναστασία Ρίζου εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων και χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον κ. Ψινάκη «ανύπαρκτη», υπογραμμίζοντας ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους είναι περιχαρακωμένος στο επιτελείο του».

Τέλος, το ψήφισμα που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες επισήμανε τα εξής: ««Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε πώς φτιάχνουν το προφίλ των νέων, ωραίων και "ανεξάρτητων" δημάρχων που εκλέχθηκαν το 2014 - δυο χρόνια μετά την εκλογή τους:

Ρίξτε μια ματιά στο Instagram του κ. Ψινάκη... Κάντε μια σύγκριση με το "νέο" δήμαρχο της δικής σας πόλης... Πάντα μια "μεγάλη ιδέα", αλισβερίσια με οικονομικούς παράγοντες και στελέχη όλων των πολιτικών χώρων και πολλές γκλαμουράτες φωτογραφίσεις - άπειρες φωτογραφίσεις:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου