Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Το δραματικό θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με το αγγλο-γαλλικό δραματικό θρίλερ «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα - Bitter Moon» του Ρομάν Πολάνσκι αρχίζει τις φθινοπωρινές προβολές ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ.

Το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου του
«Καλλίπολις» αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, πλέον οι προβολές θα γίνονται στις 8.30μμ με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν
το αναψυκτικό ή το ποτό τους στη φιλόξενη και δροσερή αυλή του Χώρου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αγγλο-γαλλικό δραματικό θρίλερ, 1992, έγχρωμη, 139΄, σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι, με τους: Πίτερ Κογιότ, Έμανουέλ Σενιέ, Χιου Γκραντ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Ένα ζευγάρι πάει για να γιορτάσει την επέτειο του γάμου τους ένα ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο. Εκεί θα γνωρίσουν ένα περίεργο ζευγάρι, μια πανέμορφη κοπέλα που θαμπώνει τους πάντες με την ομορφιά της και τον σύζυγό της ο οποίος ήταν ανάπηρος.

Ο άντρας που έχει πάει ταξίδι για να γιορτάσει τον γάμο του ερωτεύεται την άλλη κοπέλα. Ο ανάπηρος σύζυγός της το καταλαβαίνει και τον καλεί για να του πει την ιστορία της σχέσης του, που όταν την μάθει θα προτιμούσε να μην το ήξερε.

Μια από τις αγαπημένες ταινίες του Πολάνσκι, ένα ερωτικό θρίλερ. Από  τις κλασσικές ταινίες που έχει κάνει και που καταλαβαίνεις ότι είναι δικιά του. Μια διαστροφική, μαύρη ταινία με πολλά βίτσια έρωτα και παραφροσύνη.

Δείχνει ότι το μίσος είναι πολύ κοντά στην αγάπη σε σημείο φόνου, σε σημείο εξευτελισμού. Δείχνει μια σχέση που περνάει από όλα αυτά τα στάδια. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα τελειώσει ένας μεγάλος έρωτας ή πού μπορεί να φτάσει κανείς για να διεκδικήσει αυτόν που θέλει.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου