Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η ταινία «Υπάρχουν ακόμα Γελαστοί Τσιγγάνοι» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

Η γαλλική - ρουμανική δραματική ταινία «Υπάρχουν ακόμα Γελαστοί Τσιγγάνοι - Gadjo Dilo» του Τόνι Γκατλίφ, θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Προσοχή: Από τις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη των προβολών θα γίνεται στις 9.00μμ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Γαλλική - ρουμανική δραματική ταινία, 1997, έγχρωμη, 100΄, σε σκηνοθεσία Τόνι Γκατλίφ, με τους: Ρομέν Ντιρίς, Ρόνα Χάρντερ, Ιζιντόρ Σερμπάν.

«Γκάτζο ντιλό» στη γλώσσα των τσιγγάνων σημαίνει «τρελός ξένος»...


Ο Στεφάν, ένας νεαρός Γάλλος μουσικολόγος που ζει στο Παρίσι, ταξιδεύει στη Ρουμανία, ψάχνοντας να βρει την τραγουδίστρια Νόρα Λούκα.

Ενώ περιπλανιέται σ' ένα δρόμο συναντά τον Ιζιντορ, μέλος της φυλής των Ρομ. Ο Στεφάν του μιλά για τη Νόρα και πιστεύει ότι ο Ιζιντορ τη γνωρίζει και την κατάλληλη στιγμή θα τους φέρει σε επαφή.

Οι μήνες περνούν και φιλοξενείται στον καταυλισμό των Τσιγγάνων, παρακολουθώντας τις καθημερινές τους δραστηριότητες, μαγεμένος από τη μουσική, τα ήθη και τα έθιμα. Εκεί, θα γνωρίσει τη Σαμπίνα, μια νεαρή ελκυστική Τσιγγάνα...

Ποταμός τσιγγάνικης μουσικής και παγανιστική λατρεία της ζωής.

Πολυβραβευμένη ταινία που παρασύρει τον θεατή στη μαγεία μιας άλλης πραγματικότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου