Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Άλιμος: Δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, με νέα δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών Κάδων Κομποστοποίησης.

Στον Άλιμο το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί δωρεάν περισσότεροι από 800 κάδοι κομποστοποίησης σε αντίστοιχα νοικοκυριά.

Όσοι κάτοικοι του Αλίμου ενδιαφέρονται να προμηθευτούν δωρεάν τον ειδικό κάδο, για να κάνουν κομποστοποίηση στον κήπο
ή το μπαλκόνι τους, μπορούν να αποστείλουν email στο press@alimos.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213 2008037, αναφέροντας: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και να αναφέρουν αν ο κάδος θα τοποθετηθεί σε κήπο ή μπαλκόνι.

Προσοχή: Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για όσους δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραλάβουν τους ειδικούς κάδους.

Τι είναι η κομποστοποίηση

Κομποστοποίηση είναι η μετατροπή των οργανικών αποβλήτων της κουζίνας και του κήπου μας (φλούδες φρούτων και λαχανικών, υπολείμματα φαγητού, απόκλαδα κ.λπ.) σε λίπασμα (κομπόστ) μετά την τοποθέτησή τους σε ειδικό κάδο κομποστοποίησης. Το λίπασμα (κομπόστ) που παράγεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις γλάστρες ή στον κήπο μας.

Πρόκειται για έναν πολύ φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικά συμφέροντα τρόπο διαχείρισης των οικιακών οργανικών αποβλήτων μας. Ο κάδος μπορεί να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, τον κήπο ή άλλο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κομποστοποίηση, διαβάστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου