Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Οι μαθητές της Ν. Σμύρνης πληρώνουν τη μη δέσμευση επαρκών χώρων για σχολεία σε μια πόλη που διπλασίασε τον πληθυσμό της

Τα σχολεία της πόλης πρέπει να ξαναβρεθούν στην πρώτη γραμμή, αναφέρει η δημοτική κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης», με αφορμή την ανεπάρκεια χώρων για σχολεία.

Οι μαθητές της Ν. Σμύρνης πληρώνουν τη μη δέσμευση επαρκών χώρων για σχολεία σε μια πόλη που διπλασίασε τον πληθυσμό της, γιατί οι υπάρχοντες χώροι γέμισαν με περισσότερα εις βάρος των αυλών και των βοηθητικών χώρων και τα αδόμητα οικόπεδα λιγόστεψαν και ακρίβυναν δραματικά, εξηγεί η αριστερή παράταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καλή χρονιά στα πρωτάκια!

Βέβαια για μια ακόμη χρονιά εμφανίστηκε το πρόβλημα κάποια παιδιά να μην χωράνε στο σχολείο της γειτονιάς τους και να στέλνονται είτε σε άλλα σχολεία της Ν. Σμύρνης είτε σε διπλανούς δήμους. Παραμένει επίσης η «προσωρινή» λύση της κατάληψης αυλών από προκατασκευασμένες αίθουσες ή της μετατροπής αιθουσών για άλλες χρήσεις σε τάξεις. Όπως βέβαια και τα σχέδια για περαιτέρω οικοδόμηση των αύλειων χώρων κάποιων σχολείων για να καλυφθούν οι ανάγκες τους (π.χ. 6ο δημοτικό).

Τα παραπάνω δείχνουν ότι εδώ και χρόνια ο δήμος μας κινείται σε ένα οριακό επίπεδο όσων αφορά τις θέσεις στα σχολεία με αποτέλεσμα πάντα να λείπουν κάποιες θέσεις, κάποια πρωτάκια να πηγαίνουν σχολείο μακριά από το σπίτι τους και κάποια άλλα να στριμώχνονται στις υπάρχουσες υποδομές. Οι νέες ανάγκες για νηπιαγωγεία (με την ένταξή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση) επιτείνουν περαιτέρω το πρόβλημα.

Δυστυχώς ο δήμος δεν έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια σε σχεδιασμό για νέα οικόπεδα και κτίρια, θεωρώντας (χωρίς καμία μελέτη) ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται. Και φυσικά κάθε φορά που σκάει, επιστρατεύονται οι εύκολες, «προσωρινές» λύσεις που προαναφέρθηκαν. Οι Σχολικές Επιτροπές από την άλλη αποφεύγουν ακόμη και να αγγίξουν το θέμα, ενώ και μια ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια δεν λειτούργησε, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

ΣΗΜΕΡΑ, οι μαθητές της Ν, Σμύρνης πληρώνουν τη μη δέσμευση επαρκών χώρων για σχολεία σε μια πόλη που διπλασίασε τον πληθυσμό της:

- Οι υπάρχοντες χώροι γέμισαν με περισσότερα κτίρια απ’ ό,τι προβλεπόταν, εις βάρος των αυλών και των βοηθητικών χώρων
- Τα αδόμητα οικόπεδα λιγόστεψαν και ακρίβυναν δραματικά.
ΣΗΜΕΡΑ όμως είναι και η στιγμή ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ:
- Να θέσει το δημοτικό συμβούλιο σε προτεραιότητα το ζήτημα της σχολικής στέγης.
- Να καταγράψει τις κτιριακές ανάγκες (π.χ. νέο δημοτικό και νηπιαγωγεία) και να μελετήσει την εξέλιξη του μαθητικού πληθυσμού.
- Να βάλει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ανεύρεση χώρων και κτιρίων.
- Να οργανώσει αποτελεσματικά την κάλυψη όλων των μαθητικών αναγκών.
Για τη «Στροφή Νέας Σμύρνης»τα σχολεία της πόλης πρέπει να ξαναβρεθούν στην πρώτη γραμμή!

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου