Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Τη δραματική κινέζικη ταινία «Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια» προβάλλει ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με επανάληψη της πολυβραβευμένης κινέζικης δραματικής ταινίας «Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια - Raise the Red Lantern» του Ζαν Γιμού συνεχίζει τις προβολές του Σεπτεμβρίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ.

Είναι η προβολή της δεύτερης ταινίας που η Ομάδα Κινηματογράφου του
«Καλλίπολις» αποφάσισε να επαναλάβει μετά από αιτήματα μελών και φίλων του Χώρου. Άλλωστε η μεγάλη συμμετοχή στη 2η προβολή του αριστουργήματος «Julieta» του
Pedro Almodovar, δικαίωσε την επανάληψη.



Λίγα λόγια για την ταινία από το
cine-art.blogspot.gr:

Κινέζικη δραματική ταινία, 1991, έγχρωμη, 126΄, σε σκηνοθεσία Ζαν Γιμού, με τους: Γκονγκ Λι, Χε Καιφέι, Μα Ζινγκβού.

Στην προεπαναστατική Κίνα μια μορφωμένη κοπέλα από τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, γίνεται με τη θέλησή της η τέταρτη σύζυγος ενός πλούσιου μεσήλικα, αλλά σύντομα διαπιστώνει ότι βρίσκεται κλεισμένη σε χρυσή φυλακή.

Με τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Su Tong στη μεγάλη οθόνη, ο Ζανγκ Γιμού ολοκλήρωσε τη τριλογία που είχε ξεκινήσει το 1987. Εδώ, για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστεί η μούσα του Λι Γκόνγκ, στο ρόλο μιας νεαρής γυναίκας που παντρεύεται έναν άντρα πολύ μεγαλύτερό της.

Ο σκηνοθέτης αναφέρεται στον κινέζικο φεουδαλισμό και έμμεσα στη σύγχρονη Κίνα. Αυτή τη φορά όμως το στυλ είναι διαφορετικό και το όραμα πιο δυσοίωνο.

Αφηγείται το χρονικό της ζωής τεσσάρων παλλακίδων σε ένα αρχοντικό της προεπαναστατικής Κίνας. Κάθε απόγευμα οι παλλακίδες περιμένουν υπομονετικά να ανάψει στο δωμάτιό τους το κόκκινο φως, που θα σημάνει την πρόσκλησή τους να περάσουν τη νύχτα με τον αφέντη τους, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο για τις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες την «εξουσία» της συζύγου στο σπίτι.

Η ταινία επιβεβαιώνει την αισθητική εκλέπτυνση του Γιμού, ο οποίος από ταινία σε ταινία γίνεται όλο και πιο αφαιρετικός, αποδραματοποιώντας τις ιστορίες. Η εικαστική τελειότητα των καδραρισμάτων εντυπωσιάζει.

Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και τον Αργυρό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Το συνολικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το «Καλλίπολις» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς την Πέμπτη στις 7.00μμ πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη των μελών & φίλων του Χώρου.

Διαβάστε:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου