Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Το αριστούργημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Julieta» προβάλλεται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Με τη δραματική ταινία - αριστούργημα του Pedro Almodóvar, «Julieta», συνεχίζονται οι προβολές της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ.

Η ταινία προβάλλεται για δεύτερη φορά μετά από αιτήματα μελών & φίλων του «Καλλίπολις», οι προβολές τον Σεπτέμβριο γίνονται στις 8.30μμ
με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό ή το ποτό τους στη φιλόξενη και δροσερή αυλή του Χώρου.

Λίγα λόγια για την ταινία από το
tvxs.gr:

Ισπανική δραματική ταινία, 2016, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Ρόσι ντε Πάλμα, Έμα Σουάρες, Αδριάνα Ουγάρτε, Ντανιέλ Γκράο.

Τρία χρόνια μετά την ταινία του «Δεν Κρατιέμαι - I'm So Excited!», ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Julieta» (2016).

Ο κορυφαίος Ισπανός σκηνοθέτης, αφήνει για άλλη μια φορά μια γυναίκα να γίνει ο οδηγός και ο επιβάτης του δικού της αποκαλυπτικού ταξιδιού, όπως και ο νευρώδης ξεναγός σε μία από τις λαβυρινθώδεις αφηγήσεις του δημιουργού.

Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και απετέλεσε την ταινία έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά - τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο.

Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.

Ο σπουδαίος Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει δυναμικά με μια ακόμη πολύχρωμη και ανατρεπτική ταινία, που μιλά για την απώλεια, την αβεβαιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και το μυστήριο που μερικές φορές μάς κάνει να εγκαταλείπουμε αυτούς που αγαπάμε, σβήνοντάς τους από τις ζωές μας σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Η Έμμα Σουάρεζ και η Αντριάνα Ουγκάρτε πρωταγωνιστούν στο φιλμ «Julieta», ενώ σε δεύτερους ρόλου θα δούμε την Ίνμα Κουέστα, την Πιλάρ Κάστρο και την πολυαγαπημένη ηθοποιό-μούσα του Αλμοδόβαρ, Ρόζι ντε Πάλμα.





Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.





Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου