Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ο Μπάμπης Μπιλίνης υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου με τη δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» ανακήρυξε τον νέο επικεφαλής της σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 7 Οκτωβρίου. 

Ο Μπάμπης Μπιλίνης ανακηρύχτηκε επικεφαλής της συλλογικότητας που θα διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου παρουσία δεκάδων μελών και φίλων της παράταξης.

Προηγήθηκε η παρουσίαση των διαδικασιών από τον συντονιστή της γραμματείας της κίνησης Κυριάκο Λουράντο και ένας σύντομος απολογισμός και παρουσίαση της επικαιροποιημένης διακήρυξης της κίνησης από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μελέτη.

Για τον Μπάμπη Μπιλίνη μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής Χρήστος Καπάταης. Για τους κοινούς τους πολύχρονους αγώνες για θέματα αυτοδιοίκησης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης η εντεταλμένη περιφεριακή σύμβουλος για τον τουρισμό Ελένη Δημοπούλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) Τάσος Ταστάνης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών αγορών - της Λαχαναγοράς Μιχάλης Μυτιλινάκης, ο αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Χάρης Κωνσταντάτος, ο αντιπρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Παναγιώτης Κωνσταντίνου, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ Χριστίνα Ευθυμιάτου και η πρόεδρος της Επιτροπής Μητροπολιτικού σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαίρη Ζήφου.


Ξεκινώντας την ομιλία του και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» ανέφερε:

«Γιατί επικεφαλής της συλλογικής μας προσπάθειας για να διοικήσουμε τον Δήμο μας;
Το Μοσχάτο και αργότερα ο Ταύρος (πολύ νωρίτερα από το 2010 και τον Καλλικράτη) είναι όλες οι ηλικίες της ζωής μου.
Είναι το κόκκινο ποδήλατο με τις βοηθητικές ρόδες και η διαδρομή πάνω κάτω στον δρόμο, που τότε είχε το όνομα «Κουμουνδούρου».
Είναι τα μπάνια στον Φλοίσβο με το λεωφορείο.
Είναι η μεταπολίτευση του 1974, η νεολαία του «Ρήγα Φεραίου» και οι ατελείωτες, ολονύχτιες πολιτικές κουβέντες.
Οι αντιθέσεις, οι διασπάσεις, οι συνθέσεις, η πολύχρονη και πολύχρωμη πορεία μέχρι σήμερα.


“Δεν πετάω τίποτα.”
Είναι οι σπουδές στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι οι προβολές και τα πάρτυ της κινηματογραφικής λέσχης και του «στεκιού» της δεκαετίας του 1980 και το “I will survive”…
Και μια χαρά “survive” παρά την συρρίκνωση της εμπορικής ατομικής επιχείρησης μετά από είκοσι δύο χρόνια άσκησης της δραστηριότητας και τις οικονομικές δυσκολίες!
Είναι η πρόταση γάμου στην Ελένη Μωραΐτη και τα λόγια που τιμήθηκαν στο χρόνο.
Είναι η κόρη μας και ο γιος μας.
Είναι η παραλία που την είδαμε μικρά παιδιά να μπαζώνεται επί χούντας, τώρα την βλέπουμε να φτιάχνεται κι ακόμα αγωνιούμε πώς να την χαρούμε…
Είναι οι φίλοι και οι φίλες που από το 2003 μαζευόμασταν στην κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία» και τα πιο πλούσια και γόνιμα σε πολιτικές ιδέες και δράσεις χρόνια.
Είναι το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων, ο Ελαιώνας, η οδός Πειραιώς.
Είναι ο αγώνας και η αγωνία για την διαχείριση των αποβλήτων από πριν το 2010, η γνωριμία με την επιτροπή κατοίκων του Ταύρου κατά “της καύσης καλωδίων” η συμμετοχή και η ευθύνη στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης από το 2015 έως σήμερα.»

Ποιος είναι ο Μπάμπης Μπιλίνης


Γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει στο Μοσχάτο. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Ενταγμένος από τα φοιτητικά χρόνια στην νεολαία “Ρήγας Φεραίος” πέρασε όλες τις αγωνίες, διασπάσεις και συνθέσεις του χώρου μέχρι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παντρεμένος με την Ελένη Μωραΐτη, έχει δυο παιδιά.

Επί είκοσι δυο χρόνια έμπορος σταμάτησε την εμπορική δραστηριότητα πριν μερικά χρόνια.

Από την εφηβεία του έλαβε μέρος σε όλες τις αγωνίες και συλλογικές αναζητήσεις της περιοχής που είχαν ως αντικείμενο τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την αλληλεγγύη: Κινηματογραφική Λέσχη Μοσχάτου, Στέκι νεολαίας, Μεσοποταμία.

Πάντα συμμετείχε στα κοινά. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) από το 2015 μέχρι σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου