Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αναταράξεις στην Ηλιούπολη για τους λόγους παραίτησης του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη

Η παραίτηση του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη και η αποχώρησή του από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» του κ. Βαλασόπουλου, αποτελούν ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα για την παράταξη του δημάρχου και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι λόγοι όμως που επικαλείται ο κ. Χατζηδάκης ως αιτίες της παραίτησής του συνιστούν σοβαρότατο πολιτικό και ηθικό ζήτημα καθώς σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο διοίκησης της πόλης από τη δημοτική αρχή Βαλασόπουλου.


Ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος κάνει λόγο για «έκνομες συμπεριφορές» μελών της δημοτικής αρχής και/ή ανθρώπων που κατέχουν «επιτελικά πόστα και οι οποίοι κινούνται με γνώμονα την προσπόριση προσωπικού οφέλους» για τις οποίες ενημέρωνε τον δήμαρχο, ο οποίος από ένα σημείο και μετά κάνει τα στραβά μάτια.


«Οργή και θλίψη όσο αφορά την πολιτική ζωή της Ηλιούπολης» προκαλεί η επιστολή παραίτησης Χατζηδάκη, σχολιάζουν οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη», οι οποίοι προ ημερών ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον Αποστόλη Στασινόπουλο.

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Επιχειρούμε έναν πρώτο σχολιασμό της ανακοίνωσης, η οποία συνοδεύει την παραίτηση του αντιδημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη. Ένα εγχείρημα το οποίο χρειάζεται γερά νεύρα και υπομονή, καθώς η ανακοίνωση προκαλεί οργή και θλίψη όσο αφορά την πολιτική ζωή της Ηλιούπολης.

Ο κ. Χατζηδάκης αρχικά, στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια του και στην συνέχεια περιγράφει
την προσπάθεια που έγινε όσο αφορά την οικονομική διαχείριση του Δήμου - ώστε να υπάρχει πλεόνασμα. Χωρίζει την προσπάθεια της ανάκαμψης του Δήμου Ηλιούπολης σε δύο περιόδους: την πρώτη, κατά την οποία ο δήμαρχος Ηλιούπολης παρεμβαίνει στις όποιες έκνομες συμπεριφορές στελεχών της παράταξής του και γενικότερα του Δήμου και σε μια μετέπειτα περίοδο κατά την οποία κάποιοι τον ξεγελάνε ή ο δήμαρχος ανέχεται τελικά τις όποιες έκνομες συμπεριφορές.

Οι καταγγελίες του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά του Δήμου, είναι πολύ σοβαρές. Ωστόσο, η ίδια η ανακοίνωσή του στερείται σοβαρότητας, καθώς αποφεύγει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα. Ποιες είναι αυτές οι έκνομες συμπεριφορές; Λείπουν αναλώσιμα είδη από το γραφείο του, μήπως κάποιος του τα κλέβει; Μήπως έχουν «πέσει» τίποτα υπογραφές για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάτι; Έκνομες συμπεριφορές παρατηρούνται και στις δύο περιπτώσεις, φυσικά με κάποια διαφορετική βαρύτητα. Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Χατζηδάκης τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και ας μας πει ξεκάθαρα ποιες είναι οι έκνομες συμπεριφορές στις οποίες αναφέρεται - αν και δεν θέλει να γίνει «χωνευτήρι», όπως γλαφυρά ο ίδιος δήλωσε. Ποιόν αφορούν, πού, πώς και γιατί; Γνωρίζει ο κ. Χατζηδάκης ότι η απόκρυψη εκνόμων συμπεριφορών επιβαρύνει και τον ίδιο; Χρειάζεται ίσως η παρέμβαση του εισαγγελέα ώστε να καταθέσει ο κ. Χατζηδάκης όλα όσα γνωρίζει; Μπορεί να γίνει κι αυτό.

Σεβόμενος την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι οποίοι τον υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους, αντί να γράφει αόριστα για έκνομες ενέργειες, θα έπρεπε να τοποθετηθεί ανοιχτά και δημόσια - αν όχι να απευθυνθεί ο ίδιος στον εισαγγελέα. Αντ’ αυτού η μόνη ενέργειά του είναι μια πρόταση μελλοντικής συνεργασίας με τον τωρινό δήμαρχο Ηλιούπολης, την οποία αφήνει να εννοείται με τη δήλωσή του: «Θέλω ειλικρινά να πιστεύω πως οι δρόμοι μας χωρίζουν προσωρινά και πως θα βρεθούμε ξανά μαζί στο ίδιο μετερίζι του αγώνα […]»

Περιμένουμε άμεσα κινήσεις μετά από μια τέτοια ανακοίνωση από πλευράς κ. Χατζηδάκη. Αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, όπως κάλλιστα οφείλουν να πράξουν. Μην ξεχνάνε πως φέρουν πάντοτε το βάρος της ψήφου των πολιτών της Ηλιούπολης. Σε αντίθετη περίπτωση η απουσία αντίδρασης τους καθιστά συνυπεύθυνους με τον κ. Χατζηδάκη. Θα περιμένουμε λοιπόν να αντιδράσουν όπως οφείλουν, αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε αναλόγως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου