Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Γλυφάδα: Ανοικτό κάλεσμα προς πολίτες, δημοτικές κινήσεις, ομάδες πολιτών, κινήματα, συλλόγους και συλλογικότητες

Ανοικτό κάλεσμα προς  που θέλουν να αλλάξουν τα αυτοδιοικητικά πράγματα στο Δήμο της Γλυφάδας απευθύνει
η «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία».

Το κάλεσμα απευθύνεται
στους πολίτες της Γλυφάδας, σε δημοτικές κινήσεις, οργανωμένες ή όχι ομάδες πολιτών, κινήματα, συλλόγους και συλλογικότητες και καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Σύγχρονη Προοδευτική Πρόταση στη Γλυφάδα: Για την πόλη και τις ζωές μας» στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11:00πμ.

Ολόκληρο το κάλεσμα:


Στο Δήμο της Γλυφάδας, δυστυχώς, κυριαρχούν τις τελευταίες τετραετίες τα μεγάλα λόγια, το φαίνεσθαι και όχι η ουσία.
Σήμερα κύριος και βασικός υπεύθυνος της επικίνδυνης αυτής πραγματικότητας είναι ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου και η Δημοτική του αρχή.

Επιπλέον, την ίδια αυτή περίοδο η Δημοτική αρχή της Γλυφάδας μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας και εσωτερικών διενέξεων, διαπλοκής και αντιπαράθεσης για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, λειτουργεί με σοβαρά προβλήματα (συνεχείς αναβολές Δ.Σ.) και τα κύρια ζητήματα της πόλης μας είτε παραμένουν άλυτα και βαλτώνουν είτε αποτελούν αντικείμενο αδιαφανών διαδικασιών. (π.χ. ανολοκλήρωτα τα περιορισμένα έργα αποστράγγισης ομβρίων, ουσιαστικά ανύπαρκτη ανακύκλωση).

Η υπερβολική αυτοπροβολή του κ. Δημάρχου και η οικειοποίηση όλων των εκτελούμενων έργων θέτει το εύλογο ερώτημα: ποια έργα χρηματοδοτεί ο Δήμος και ποια η Περιφέρεια Αττικής;

Είναι δεδομένο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί σε ένα πλαίσιο δύσκολης και σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής, αποτέλεσμα των πολιτικών της περιόδου 2008 -2015.
Ήδη από το 2016 έχουν γίνει πολλές προσπάθειες επιπλέον οικονομικής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Φιλόδημος Ι & ΙΙ).
Στην Γλυφάδα πχ. διατέθηκαν επιπλέον χρήματα για την εξόφληση δικαστικών αποφάσεων. Υπήρξε κατά 30% αύξηση των πόρων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Ερώτημα παραμένει ο τρόπος αξιοποίησής τους από τον δήμο.

Την ίδια στιγμή ανοίγονται ευνοϊκότεροι δρόμοι λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών.
Τόσο από την κεντρική εξουσία (βλ. θεσμοθέτηση νόμου «Κλεισθένης 1», παραχώρηση της παραλίας της Γλυφάδας και των άλλων όμορων περιοχών στους δήμους), όσο και από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση προς τους δήμους, με κριτήριο την ωρίμανση των έργων και όχι μικροπολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.
Αντίθετα, στη διοίκηση του δήμου Γλυφάδας κυριαρχεί η αδιαφάνεια, οι αναθέσεις σε ημέτερους, οι πελατειακές σχέσεις που εκτρέφει το στρεβλό πλειοψηφικό σύστημα με το οποίο έχει αναδειχθεί.

Λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές οφείλουμε να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανατροπή αυτής της κατάστασης προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Η απλή αναλογική θα φέρει μια καινούργια πραγματικότητα στην Αυτοδιοίκηση.
Η επικείμενη εφαρμογή της θα διευκολύνει την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, την ενδυνάμωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών του θεσμού.
Στο πλαίσιο αυτό, με κριτήριο την πραγματική αλλαγή του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε την πόλη και τις ζωές μας, απαιτείται η όσο το δυνατόν ευρύτερη συσπείρωση και συνεννόηση προοδευτικών & δημοκρατικών δυνάμεων.

Η Δημοτική Κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για ουσιαστικό, γόνιμο και προωθητικό πολιτικό προβληματισμό, ανοιχτό στις προοδευτικά τοποθετημένες δυνάμεις και με βασικό ζητούμενο την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας, με στόχο την συσπείρωση και την ανάδειξη των πολιτών σε πρωταγωνιστικό ρόλο, διοργανώνει

Ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:
«Σύγχρονη Προοδευτική Πρόταση στη Γλυφάδα: Για την πόλη και τις ζωές μας»
στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης
την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11:00πμ.

Αυτό το κάλεσμα απευθύνεται

Σε κάθε πολίτη αυτής της πόλης, οργανωμένες ή όχι ομάδες πολιτών, κινήματα, δημοτικές κινήσεις, συλλόγους και συλλογικότητες.

Για να συνδιαμορφώσουμε ένα προγραμματικό πλαίσιο και να διευρύνουμε τη συνεργασία πάνω σε αρχές που:

  • θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή
  • θα έχουν σταθερό μέτωπο κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, το φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία
  • θα εναντιώνονται στον νεοφιλελευθερισμό και την αδικία
  • θα προτάσσουν την προάσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων
  • θα υπερασπίζονται τη δημόσια και δημοτική περιουσία
  • θα προστατεύουν και θα αναβαθμίζουν το αστικό και φυσικό περιβάλλον
  • θα υλοποιούν μια άλλη αυτοδιοικητική κοινωνική, πολιτιστική και πολιτισμική πολιτική (υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αλληλεγγύη)
  • θα βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών με χρηστή διαφανή διαχείριση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και ανθρώπινου δυναμικού με σταθερές πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας.
Τα βασικά σημεία της πρότασης που θέτουμε προς συζήτηση είναι:

1. Δημοκρατία - Συμμετοχή - Διαφάνεια - Απλή Αναλογική

Υπέρβαση του συγκεντρωτισμού της κεντρικής διοίκησης, θεσμοί άμεσης συµµετοχής και δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών

2. Αυτοδύναμη λειτουργία του δήμου χωρίς ανάθεση βασικών λειτουργιών του σε ιδιώτες και διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας

3. Διεκδίκηση πόρων προς την Τ.Α.

4. Κατάργηση πρασινόσημου και διάθεση του αποθεματικού σε έργα περιβαλλοντικού εξωραϊσμό

5. Προστασία του περιβάλλοντος και υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας με έμφαση την

  • κατοχύρωση του διατάγματος για την προστασία του Υμηττού
  • ανάπτυξη υπέρ των κατοίκων του λεκανοπεδίου του παραλιακού μετώπου με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του
  • προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού με διασφάλιση της κατασκευής του πάρκου πριν από κάθε άλλη παρέμβαση. Αποτροπή δημιουργίας Καζίνο και τεραστίων διαστάσεων εμπορικών κέντρων.
6. Διαχείριση Απορριμμάτων (ανακύκλωση, μείωση αποβλήτων)

7. Κοινωνικές δομές του δήμου και κυρίως:


Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνική πολιτική - Υγεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός


Αναδεικνύουμε την άλλη πρόταση για τα Δημοτικά ζητήματα
στο Δήμο της Γλυφάδας!

Ανατροπή στη Γλυφάδα
Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου