Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Επειδή ανέδειξε παραβίαση της νομιμότητας από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης, διαγράφηκε η κα Φουσκίδου

«Θα συνεχίσω να λειτουργώ Νόμιμα και με απόλυτη ελευθερία, αποβλέπουσα στην ευσυνείδητη εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών», αναφέρει στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής της από την παράταξη του δημάρχου Ελληνικού-
Αργυρούπολης η πρώην αντιδήμαρχος κα Βασιλεία (Βίκυ) Φουσκίδου.

Θυμίζουμε ότι η κα Φουσκίδου διαγράφηκε από τη δημοτική ομάδα της «ενωμένης πόλης» επειδή ανέδειξε παραβίαση της νομιμότητας από τη διοίκηση Κωνσταντάτου στο θέμα των αδέσποτων ζώων και συγκεκριμένα του νόμου 4039 (εδώ το σχετικό video) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6.12.2017.

Την παραβίαση της νομιμότητας από τη δημοτική αρχή τόνισε η πρώην αντιδήμαρχος και στη συνεδρίαση της 20.06.2018 του Δ.Σ. (εδώ το video), όταν ανακοινώθηκε η διαγραφή της «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά», όπως γενικά και αόριστα ανέφερε η δήλωση του κ. Κωνσταντάτου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, λίγες μέρες πριν την κατάθεση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης, η κα Φουσκίδου ανάρτησε στον λογαριασμό της στο facebook άρθρο από την Καθημερινή, στο οποίο γράφονται και τα εξής:

«Οι δημοτικές αρχές είναι υποχρεωμένες να καταγράφουν τα αδέσποτα στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ανάλογα με τα αδέσποτα που δηλώνουν χρηματοδοτούνται για τις δαπάνες του προγράμματος διαχείρισής τους. Παίρνουν δηλαδή χρήματα από τον κρατικό κουμπαρά.
Τώρα πώς γίνεται να υπάρχει δήμος που δεν δηλώνει αδέσποτα στη βάση δεδομένων αλλά χρηματοδοτείται, θα σας γελάσω, η εμπειρία πάντως μας έχει δείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει άφθονη φαντασία όταν πρόκειται για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
Αν λοιπόν πραγματικά υπάρχει η πρόθεση να αλλάξει κάτι, μια απλή αντιπαραβολή στοιχείων θα ήταν ένα καλό ξεκίνημα.
Γίνεται; Αν ναι, έχουν προκύψει αναντιστοιχίες; Έχουν επιβληθεί κυρώσεις; Υπάρχουν περίεργες συμβάσεις μεταξύ δήμων και ιδιωτών για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων;».

Ακολουθεί όολόκληρη η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κας Φουσκίδου, όπως απευθύνεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θα συνεχίσω να λειτουργώ Νόμιμα και με απόλυτη ελευθερία»:
Κύριοι,
Δια της παρούσης δήλωσής μου, σας γνωρίζω την απόφασή μου για την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Ενωμένη Πόλη», με την οποία εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος.
Παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ως Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και όπως προβλέπεται από τον Νόμο και τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, έχουσα το απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου μου κατά συνείδηση, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στις συνεδριάσεις και εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως διαβεβαίωσα κατά την ορκωμοσία μου, και όπως έπραξα πάντοτε, θα συνεχίσω να λειτουργώ Νόμιμα και με απόλυτη ελευθερία, αποβλέπουσα στην ευσυνείδητη εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.
Μετά τιμής,
Βασιλεία (Βίκυ) Φουσκίδου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος
του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου