Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Μοσχάτο-Ταύρος: Όχι στους “πιστοποιημένα” ανίατους διαχειριστές της εξουσίας

Τις αποφάσεις της συνέλευσης της Τετάρτης 14- Νοεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-
Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” με τις οποίες προαναγγέλλει εκδήλωση - συζήτηση για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος “Κλεισθένης 1” με την συμμετοχή και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμα η συνέλευση της παράταξης αποφάσισε πολιτική πρωτοβουλία για διαφάνεια στην λειτουργία της και σύνταξη προϋπολογισμού που θα δημοσιεύεται στο site: www.drasi-anatropi.eu.

Τέλος αποφασίστηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου εκδήλωση με θέμα: “Για ένα τοπικό σχέδιο Πολιτιστικής Ανάπτυξης στο Μοσχάτο και τον Ταύρο”.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Όσοι πολίτες επιμένουν ακόμα στον ρεαλισμό της λογικής εντιμότητας, και όχι στην απάτη των κατά παραγγελία εντυπώσεων, ξέρουν ότι το πολιτικό σύστημα του δήμου, κάκιστη αντιγραφή του συστήματος των δεκαετιών 1980 και 1990, έχει καταρρεύσει. Και ότι η παντομίμα που το συντηρεί δεν θα τολμήσει ποτέ τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ξαναλειτουργήσει εγκλωβίζοντας τον δήμο στην μιζέρια της συντήρησης.

Σίγουρα είναι πολλοί και με ζηλευτές συνθήκες καλοπέρασης όσοι συντηρούν την παντομίμα. Θα πολεμήσουν με νύχια και με δόντια κάθε απόπειρα ή και υποψία αλλαγής όχι μόνο του συστήματος, αλλά και της νοοτροπίας.

Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι λογικά αδύνατον να ανταποκριθεί στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές αποκέντρωσης του κράτους με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, που θεσπίζει ο νόμος “Κλεισθένης1” με εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής, ενίσχυση του δημοτικού συμβουλίου και του ρόλου των δημοτικών συμβούλων, με σύσταση των κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου ως αυτόνομων αυτοδιοικητικών οργανισμών στα πλαίσια της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης.

Σίγουρα όλοι αυτοί οι διαχειριστές της εξουσίας, αυτόβουλοι ή όχι, σήμερα «λαμβάνουν τα μέτρα τους».

Η κοινωνία των πολιτών και της ανόθευτης δημοκρατικής εκπροσώπησης θα λάβει σίγουρα τα δικά της.

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων του Μοσχάτου και του Ταύρου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα μεγάλης εκδήλωσης - συζήτησης για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος “Κλεισθένης 1” με την συμμετοχή και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, με ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές και τις νέες αρμοδιότητες που έχουν θεσμοθετηθεί για τις Κοινότητες και τα Κοινοτικά Συμβούλια. (περίπτωση Ταύρου και Μοσχάτου)

Επίσης συζητήθηκαν επιμέρους προβλήματα που παρουσιάζονται σε γειτονιές και του Ταύρου και του Μοσχάτου, έγιναν οι επιμέρους χρεώσεις σε συναγωνιστές της κίνησης, αναλαμβάνοντας σχετικές δράσεις.

Αποφασίστηκε η πολιτική πρωτοβουλία για διαφάνεια στην λειτουργία της κίνησης (η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται), ενίσχυση της χρήσης των δυνατοτήτων που δίνει το διαδίκτυο και αποφασίστηκε η σύνταξη προϋπολογισμού από σήμερα μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2019 με δημόσια ανάρτησή του στο site: www.drasi-anatropi.eu.

Τέλος αποφασίστηκε:

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου εκδήλωση με θέμα: “Για ένα τοπικό σχέδιο Πολιτιστικής Ανάπτυξης στο Μοσχάτο και τον Ταύρο”.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου