Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» για την εκδήλωση «Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» - Φωτογραφίες

«Εβδομήντα και χρόνια μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και βαδίζουμε ξανά σε παρόμοια μονοπάτια. Η Ιστορία οφείλει να μας διδάσκει και εμείς οφείλουμε να την μάθουμε καλά & να την πούμε στα παιδιά μας.»

Πρόκειται για το συμπέρασμα από την εκδήλωση «Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» που αφορούσε τους λαϊκούς αγωνιστές της αντίστασης στα χρόνια της κατοχής, που διοργάνωσαν οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη», οι οποίοι εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου:

Αντί δελτίου τύπου δημοσιεύουμε την ανάρτηση της Χρύσας Δουζένη, μέλους των Συνεργών με την Ηλιούπολη, από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook.
«Παρακολούθησα σήμερα την εκδήλωση των Συνεργών με την Ηλιούπολη «Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» που αφορούσε τους λαϊκούς αγωνιστές της αντίστασης στα χρόνια της κατοχής.
Για τα νέα παιδιά που τότε εντάχθηκαν στην ΕΠΟΝ και στο ΕΑΜ αγωνίστηκαν ενάντια στον ξένο κατακτητή αλλά και στον Έλληνα δοσίλογο, στο Γερμανοτσολιά και στον ταγματασφαλίτη.
Παιδιά που έδωσαν και τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, ενάντια σε όλους αυτούς που σήμερα καπηλεύονται την Ελληνική σημαία, έχουν αγκυλωτούς σταυρούς, υποκινούν συλλαλητήρια και καταλήψεις σε σχολεία και μας μιλάνε για έναν εθνικισμό που δεν έχει καμία σχέση με την αληθινή αγάπη στην ελευθερία και στην πατρίδα.
Γύρω μας βλέπουμε καθημερινά έναν εθνικισμό να θεριεύει, τον ρατσισμό και τον φασισμό να μπλέκονται σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας.
Εβδομήντα και χρόνια μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και βαδίζουμε ξανά σε παρόμοια μονοπάτια.
Η Ιστορία οφείλει να μας διδάσκει και εμείς οφείλουμε να την μάθουμε καλά και να την πούμε στα παιδιά μας.
Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε συλλογικά, όλοι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και πρέπει να τη δώσουμε ΑΜΕΣΑ!»
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώσαμε με τίτλο «Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» δίνοντας για άλλη μια φορά ένα ηχηρό παρόν. Ακόμα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους δύο εξαιρετικούς ομιλητές, τον Φοίβο Οικονομίδη και τον Πάνο Τότσικα για τις λεπτομερείς και αναλυτικές εισηγήσεις τους καθώς επίσης και τους δημοτικούς συμβούλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τον Δημήτρη Πανταζόπουλο, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής του ΕΝ.Α.Κ, τον Γιάννη Πούλο δημοτικό σύμβουλο με το ΕΝ.Α.Κ, τον Δημήτρη Καλαντίδη και την Αγγελική Δουβή, δημοτικούς συμβούλους με την δημοτική κίνηση Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη, και την Αργυρώ Πίκουλα, δημοτική σύμβουλο και επικεφαλής της Ηλιούπολης Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών.

Τέλος, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε την πρόταση που κατατέθηκε στην εκδήλωση για μετονομασία της λεωφόρου Κοτζιά με τη συνοδεία τιμητικής πλάκας για τους νεκρούς Ηλιουπολίτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου