Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Αργυρούπολη: Αντιφασιστική πορεία από την Πλατεία Βάρναλη οργανώνουν συλλογικότητες & οργανώσεις της Νότιας Αθήνας

Αντιφασιστική πορεία από την Πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη οργανώνουν συλλογικότητες, οργανώσεις και κοινωνικοί χώροι της Νότιας Αθήνας, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7.00μμ.

Μετά τα καλέσματα που απηύθυναν
τις προηγούμενες μέρες διάφορες συλλογικότητες, χώροι και παρατάξεις, σήμερα καλούν στη συγκέντρωση ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» που δέχθηκε φασιστική επιδρομή, καθώς και οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη».

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

«Όπως καλέσαμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ανάλογες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε σε συμμετοχή και στην αυριανή αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία», αναφέρει μεταξύ άλλων το «Καλλίπολις»:

«Αύριο, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7.00μμ συλλογικότητες, οργανώσεις και κοινωνικοί χώροι της Νότιας Αθήνας οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία από την Πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη.

Η πρόσκληση και συμμετοχή ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων στις παρελάσεις του Ελληνικού & της Αργυρούπολης αποθράσυνε τα φασιστοειδή που μετά από λίγες ώρες επέδραμαν στο «Καλλίπολις» και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης και άφησαν τα βρώμικα μηνύματά τους με ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα.

Με τη σχετική ανακοίνωσή μας καλούσαμε τους πολίτες «να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία που επιχειρούν τα φασιστοειδή, να αγωνίζονται για έναν κόσμο ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ισότητας και να συμμετέχουν σε όποιες αντιφασιστικές εκδηλώσεις οργανωθούν το επόμενο διάστημα».

Όπως καλέσαμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ανάλογες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε σε συμμετοχή και στην αυριανή αντιφασιστική συγκέντρωση - πορεία.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα -πέρνα των ανακοινώσεων που εξέδωσαν- να αναλάβουν πρωτοβουλία για να συζητηθεί με σοβαρότητα η αποθράσυνση των φασιστικών ομάδων και ο αυξανόμενος εκφασισμός της κοινωνίας.

Και επαναλαμβάνουμε:
«Τα μέλη και οι φίλοι του «Καλλίπολις» απαντάμε στις φασιστικές προκλήσεις συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητες στον Χώρο»:

Μέχρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Συνεχίζεται η Έκθεση - μπαζάρ με Συλλεκτικά Μικροαντικείμενα (Αντίκες) στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ώρα 8.00μμ
Μετά από αιτήματα φίλων, προβάλλεται για 2η φορά στο «Καλλίπολις» η -γεμάτη από το λυρισμό του Τζιουζέπε Τορνατόρε και την υπέροχη μουσική του Ένιο Μορικόνε- ταινία «Ο Θρύλος του 1900 - The Legend of 1900».

Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ώρα 6.30μμ
Με μαθήματα δημιουργίας felt συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια εικαστικών κατασκευών οικιακής οικονομίας στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».


Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ώρα: 1.30 το μεσημέρι
Παρεΐστικο λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης και ενίσχυσης του «Καλλίπολις» με την Ελένη Μπελεζίνη (τζουράς, φωνητικά), τον Γιάννη Στακά (κιθάρα) και άλλες μουσικές εκπλήξεις.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ώρα: 8.00μμ
Προβολή της δραματικής γερμανικής ταινίας «Οι ζωές των άλλων» του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ με τους: Ούλριχ Μίχε, Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Ούλριχ Τουκούρ, 2006, έγχρωμη, 137'.

Για όλες τις δραστηριότητες γίνονται αναλυτικές ενημερώσεις από τη σελίδα & την ομάδα του «Καλλίπολις» στο facebook ή από το ιστολόγιο εδώ στο νότο.».

Οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη»

«Αφορμή αποτέλεσε η εμφάνιση μιας εθνικιστικής λέσχης εφέδρων, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου, στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», όπως αναφέρουν οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» που καλούν στην πορεία με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αύριο, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 19.00 αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις από τα νότια της Αθήνας καλούν σε αντιφασιστική πορεία στην Αργυρούπολη (πλατεία Βάρναλη).

Αφορμή αποτέλεσε η εμφάνιση μιας εθνικιστικής λέσχης εφέδρων, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Κωνσταντάτου, στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Θα δώσουμε όλοι το παρόν!».


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου