Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Προβολή της ταινίας «Café Bagdad» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 4 Νοεμβρίου


Με τη γερμανική δραματική κωμωδία «Café Bagdad» του Πέρσι Άντλον, ξεκινούν οι προβολές του μήνα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 8.00μμ.

Η Ομάδα Κινηματογράφου του «Καλλίπολις», επιλέγει άλλη μια -γερμανική αυτή τη φορά- όμορφη ταινία από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν
το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.


Λίγα λόγια για την ταινία από το in.gr:

Γερμανική δραματική κωμωδία, 1987, έγχρωμη, 108΄, σε σκηνοθεσία Πέρσι Άντλον με τους: Μαριάν Ζέγκεμπρεχτ, Τσ. Πάουντερ, Τζακ Πάλανς.

Η Τζασμίν, μια τροφαντή και με κατάλευκη σάρκα Γερμανίδα, ταξιδεύει με τον άντρα της στην έρημο της Καλιφόρνια. Καβγαδίζουν για ασήμαντη αφορμή. Τον εγκαταλείπει και σέρνει τη βαλίτσα της στον έρημο αυτοκινητόδρομο, έως ότου φτάνει σε ένα απόμερο μοτέλ.

Εκεί συναντά την Μπρέντα, μια Αφροαμερικανή πιο μαύρη και από τον έβενο, που μόλις έχει διώξει το σύζυγό της και προσπαθεί να φέρει βόλτα ένα… κουβάρι ανθρώπων και χώρων εργασίας. Οι δυο γυναίκες θα συγκρουστούν σε επίπεδο κουλτούρας, εξουσίας, αλλά και καθαριότητας.

Ύστερα θα αντιληφθούν ότι τα όσα τις ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που τις χωρίζουν. Μια φιλία θα ανθήσει. Σταδιακά, το ξεχαρβαλωμένο μοτέλ της Μπρέντα θα μεταμορφωθεί σε μια μαγική γωνιά κάπου στην έρημο Μοχάβι, μόλις 100 χιλιόμετρα μακριά από το Λος Άντζελες.
Το φιλμ που έκανε ευρέως γνωστό τον Πέρσι Άντλον, όντας ταυτόχρονα η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, έχει κάτι από παραμύθι και κάτι από παιδική σκανταλιά.

Ο Βαυαρός σκηνοθέτης εμπνέεται από το ταξίδι που είχε κάνει με τη σύζυγό του στην Αμερική και στήνει την ιστορία του, αφενός μπολιάζοντάς τη με ονειρικά στοιχεία και αφετέρου συνδυάζοντας μοναδικά το σουρεαλισμό με τη σάτιρα και με το κοινωνικό σχόλιο.

Πολλοί χαρακτήρες κινούνται γύρω από τις δυο εκρηκτικές πρωταγωνίστριες. Καθένας τους έχει τα δικά του γνωρίσματα (ξεχωρίζει ο Τζακ Πάλανς στο ρόλο ενός περιθωριακού ζωγράφου) και καθένας γίνεται ένα μικρό γρανάζι, χωρίς το οποίο η μηχανή δεν μπορεί να δουλέψει.

Το «
Cafe Bagdad» ξεχειλίζει από εικόνες, συναισθήματα, χρώματα και ατμοσφαιρική μουσική. Διόλου τυχαία μάγεψε το κοινό και απέσπασε το Σεζάρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ, ενώ τιμήθηκε σε διάφορες διοργανώσεις τόσο στη Γερμανία όσο και διεθνώς.

Η ελληνική έκδοση διαθέτει αναμορφική εικόνα, που αποδίδει αρκετά πιστά το πρωτότυπο, ειδικά τους χρωματισμούς που δημιουργούν οι λήψεις με διάφορα φίλτρα. Ο ήχος είναι τετρακάναλος, με ποιότητα ανάλογη μιας ανεξάρτητης παραγωγής.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.




Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου