Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Προβολή της ταινίας «Μόνο Αίμα» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου


Με την αμερικανική ταινία μυστηρίου - θρίλερ «Μόνο Αίμα - Blood Simple» των αδελφών Κοέν, συνεχίζονται οι προβολές του μήνα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ.

Πρόκειται για ένα θρίλερ αριστούργημα, που σε καθηλώνει από τα πρώτα λεπτά ως το τελευταίο, χωρίς να καταλαβαίνεις πώς περνάει η μιάμιση ώρα, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν τα chips, το ρόφημα, το αναψυκτικό ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.





Αυτό το Σαββατοκύριακο στο «Καλλίπολις»

Με μαθήματα Δημιουργιών με Αργαλειό συνεχίζονται τα Σεμινάρια στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ.

Το μάθημα Αργαλειού -που θα έχει διάρκεια πέραν της μιας συνεδρίας- θα συνεχισθεί και το επόμενο Σάββατο και θα είναι το τελευταίο του πρώτου κύκλου Σεμιναρίων (ο δεύτερος κύκλος θα γίνει την Άνοιξη).


Λίγα λόγια για την ταινία από το horrormovies.gr:


Αμερικανική ταινία μυστηρίου - θρίλερ, 1984, έγχρωμη, 100΄, σε σκηνοθεσία των αδελφών Κοέν, με τους: Τζον Γκετζ, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Νταν Χεντάγια, Έμετ Γουόλς.

Στο «Blood Simple» ένας πλούσιος άνδρας όταν διαπιστώνει ότι η γυναίκα του τον απατά με κάποιον νεότερο, προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ με αδρά αμοιβή για να σκοτώσει και τους δύο.
Τα πράγματα περιπλέκονται όμως στην πορεία…

Τα αδέλφια Κοέν είναι υπεύθυνα για μια πληθώρα ταινιών πολύ γνωστών και μη, με μια ιδιαίτερη ποιότητα που είναι χαρακτηριστική.
Αυτό το φιλμ είναι το πρώτο πόνημά τους, πίσω στο 1984 και πρόκειται για αυτό που μπορεί να αποκαλέσει κάποιος ιδιοφυές έργο!
Τα τοπία, η ατμοσφαιρική μουσική με πιάνο, όταν χρειάζεται, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί, η ευρηματικότητα των αδελφών σκηνοθετών, η πολυπλοκότητα του σεναρίου, ενώ στην αρχή φαίνεται ως κάτι το απλό.

Η ταινία ως γνωστόν αντλεί ιδέες από τη νορβηγική λαϊκή παράδοση.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές με την τοποθέτηση κατσικιών πάνω σε μια γέφυρα ως δόλωμα για το τρολ που βρίσκεται από κάτω αποτελεί διασκευή του νορβηγικού παραμυθιού του 19ου αιώνα «
Three Billy Goats Gruff» στο οποίο τρία κατσίκια επιχειρούν να περάσουν από μια γέφυρα αλλά σταματιούνται από ένα τρολ που παραμονεύει από κάτω.


Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…
Πρόκειται για ένα θρίλερ αριστούργημα, που σε καθηλώνει από τα πρώτα λεπτά ως το τελευταίο, χωρίς να καταλαβαίνεις πώς περνάει η μιάμιση ώρα.
Αυτά που διαδραματίζονται στο φιλμ, δεν περιγράφονται με λόγια καθώς πρόκειται για αλυσιδωτές ανατροπές διανθισμένες με το χρώμα των αδελφών Coen, που μόνο ως θεατής μπορείς να εξακριβώσεις.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.




Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου