Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τι κερδήθηκε και τι χάθηκε στη μάχη του Ελληνικού - Συνέντευξη με τον Νίκο Μπελαβίλα, καθηγητή του ΕΜΠ

Συνέντευξη στην Ιωάννα Δρόσου

Την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και προχωρά η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό. Τελικά τι προβλέπεται σε αυτή
τη συμφωνία;

Με δυο λόγια, θα γίνει μία πόλη και ένα πάρκο. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια αστική ζώνη χιλιάδων κατοίκων και ένα χώρο μητροπολιτικού πρασίνου 3.150 στρεμμάτων. Η συνολική δόμηση αντί να φθάνει στα 3,6 εκατ. τετραγωνικά, όπως είχε συμφωνηθεί στην περίοδο Σαμαρά, έχει όριο τα 2,7 εκατ. τετραγωνικά. Το πάρκο, μέσα από τις διαπραγματεύσεις, έφτασε στο μισό της έκτασής του Ελληνικού.

Το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» - Φωτογραφίες & video

Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι διοργάνωσε ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι παρευρεθέντες «ταξίδεψαν» με κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Μ. Χατζιδάκι, όπως: Αστέρι του Βοριά, Το Σύννεφο έφερε Βροχή, Πες μου μια Λέξη, Μίλησέ μου, Τα παιδιά του Πειραιά, Παλιομισοφόρια, Ο κυρ-Αντώνης, Αγάπη πούγινες Δίκοπο Μαχαίρι, Κεμάλ κ.α.

Προσλήψεις 8.171 μόνιμων στους δήμους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Τα έξι βήματα

Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για τον μεγάλο διαγωνισμό
των μόνιμων καθαριότητας στους δήμους.

Όπως αποκάλυψε το aftodioikisi.gr, το σχετικό επίσημο αίτημα για 8.171 θέσεις κατατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ήδη ετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη.

"Σταχτοπούτα, χθες, σήμερα, πάντα..." στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 7.00μμ



Εγχειρίδιο του ΕΜΠ για το ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις που απευθύνεται στις δημοτικές αρχές

«Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις. Προτάσεις προς τις Δημοτικές Αρχές» τιτλοφορείται το διαδικτυακό βιβλίο-εγχειρίδιο της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, που απευθύνεται στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την ένταξη του ποδηλάτου και των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Το βιβλίο, που είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.smu.gr/wp-content/uploads/2017/1/podilato_stis_ellinikes_poleis_ONASSI.pdf, υπογράφουν ο καθηγητής του ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος - Πολεοδόμος, Θάνος Βλαστός και ο Δρ. Πολεοδόμος - Συγκοινωνιολόγος Ε.Μ.Π. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ενώ την έκδοση επιμελήθηκε ο Σπύρος Παπαγεωργίου.

Η ταινία «Οι Μισητοί Οκτώ» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στις 8.30μμ

Η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Οι Μισητοί Οκτώ - The Hateful Eight» (2015, 167'), θα προβληθεί την Παρασκευή Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο
πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή: Η νέα ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 8.30μμ.

Αργυρούπολη: Συναυλία με την "Underground Youth Orchestra" στο Πολιτιστικό -Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης"



Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκε χθες το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής».

Με πράξη του πρόεδρου του ΣτΕ, Νικολάου Σακελλαρίου, λόγω σπουδαιότητας, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος εισήχθη για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στην Ολομέλεια του δικαστηρίου.

Για το «πράσινο τέλος» στην πλαστική σακούλα μιας χρήσης


Έγραψε κάποιο site την μαϊμουδιά ότι η ΑΑΔΕ επέβαλε ή αποπειράθηκε να επιβάλει πρόστιμο σε ψαρά στην Σκόπελο, γιατί δεν χρέωσε το τέλος και η ψευτοείδηση έκανε
το γύρο του διαδικτύου.

Δηλαδή ο ψαράς έκοβε αποδείξεις λιανικής πώλησης από ταμειακή; Την αναπαρήγαγαν και σοβαρά μέσα ενημέρωσης. Προφανώς η ανάγκη ταχύτητας για την πρωτιά έχει εξορίσει την λογική.