Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Την Παρασκευή 11/1 η δίκη της επίθεσης στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη - Καθοριστική για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής (video)

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου εκδικάζεται η επίθεση, που έγινε στις 10 Ιουλίου του 2013 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, και έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την πολύκροτη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο καταθέτουν ως μάρτυρες ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηλιούπολης Χρήστος Κοκοτίνης καθώς και ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης.

Σημαντικό είναι και το γεγονός πως όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις της Ηλιούπολης στέκονται αρωγοί στον δικαστικό αγώνα του «Συνεργείου», βάζοντας έτσι ανάχωμα στην ακροδεξιά στην πόλη.

Το χρονικό της επίθεσης

Το «Συνεργείο» ήταν ένας αυτοδιαχειριζόμενος πολυχώρος στην Ηλιούπολη. Τον Ιούλιο του 2013 δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κάτοικος της περιοχής κατέγραψε πινακίδες μηχανών και ενός αυτοκινήτου, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν βουλευτικό αυτοκίνητο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού. Από φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες διακρίνεται καθαρά επίσης και ο βουλευτής της Μίχος.

Η υπόθεση της επίθεσης μπήκε «στο συρτάρι» το 2015. Τον Απρίλιο του 2018, ωστόσο, η πολιτική αγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής ζήτησε η υπόθεση να ξαναβγεί στο φως, καθώς περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία για την δράση των χρυσαυγιτών.

Γιατί είναι σημαντική η δίκη για το
«Συνεργείο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και η δίκη έχει πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες (σπασίματα, ξυλοδαρμούς κλπ), σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι αποδειχθούν ένοχοι, τότε το δεδομένο αυτό θα αποτελέσει ισχυρό επιβαρυντικό στοιχείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς ουσιαστικά θα επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ήδη, στην προηγούμενη δικάσιμο, που αναβλήθηκε, ο χρυσαυγίτης Μίχος είχε προπηλακίσει τον Ηλιουπολίτη και μέλος των «Συνεργών» Παναγιώτη Δριμυλή.


Όπως όλα δείχνουν, το ανεξάρτητο δικαστήριο της επίθεσης στο «Συνεργείο» μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τι δηλώνει ο Παναγιώτης Δριμυλής, ένα από τα θύματα της επίθεσης


Μιλώντας στην κάμερα του ilioupolinews.gr, ο Παναγιώτης Δριμυλής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου