Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Το αριστούργημα «Ο Θρύλος του 1900» προβάλλεται ξανά στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Μετά από αιτήματα φίλων η -γεμάτη από το λυρισμό του Τζιουζέπε Τορνατόρε και την υπέροχη μουσική του Ένιο Μορικόνε- ταινία «Ο Θρύλος του 1900 - The Legend of 1900», προβάλλεται για 2η φορά στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 8.00μμ.

Η Ομάδα Κινηματογράφου του
«
Καλλίπολις» επιβεβαιώνεται
για την επιλογή ενός ακόμα έργου του δημιουργού του αριστουργήματος «Σινεμά ο Παράδεισος» που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2017, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.


Επόμενες δραστηριότητες στο «Καλλίπολις»:

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30μμ:
«Η νεώτερη Ιστορία των Βαλκανίων και το Μακεδονικό Ζήτημα»: Συζήτηση με τον ιστορικό - συγγραφέα Φοίβο Οικονομίδη.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 6.30μμ:
Έκτακτο Σεμινάριο Κατασκευής Εικαστικής Μάσκας με αφορμή τις απόκριες.


Κάθε Παρασκευή στις 8.00μμ ή, αν υπάρχει εκδήλωση, μετά το τέλος της:
«Πάντα ν΄ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε», με σπιτικά μεζεδάκια, κρασί, καλή διάθεση και κέφι με ή χωρίς όργανα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την εκδήλωση που θα περιλαμβάνει το κόψιμο της πίτας με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία «Ο Θρύλος του 1900» από τον
rizospastis.gr:

Ιταλο-αμερικανική κοινωνική - δραματική ταινία, 1998, έγχρωμη, 170΄, σε σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε, με τους: Τιμ Ροθ, Προύιτ Τέιλορ Βανς, Μπιλ Ναν, Κλάρενς Γουίλιαμς.

Ένα συγκλονιστικό δραματικό έπος του Τζουζέπε Τορνατόρε, που εμπνεύστηκε το σενάριο από θεατρικό έργο του Αλεχάντρο Μπαρίκο, είναι η ταινία «Ο θρύλος του 1900».

Το φιλμ είναι ένας ύμνος για τη χαμένη αθωότητα, μέσα από την εξιστόρηση της ζωής ενός ανθρώπου που αρκείται να ζει μόνο για την τέχνη και μέσω αυτής.

Ο φακός «ξετυλίγει» την ιστορία ενός ορφανού ταλαντούχου παιδιού στις αρχές του αιώνα, που, μέσα από τη σχέση του με το πιάνο, θα βιώσει τη μουσική, τον έρωτα, το πάθος, αλλά και την οδύνη των δύο παγκόσμιων πολέμων, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει το πλοίο στο οποίο γεννήθηκε, ακόμη και όταν του δίνεται η ευκαιρία να γίνει διάσημος.

Ο Τορνατόρε υπερβαίνει την αληθοφάνεια και υιοθετώντας μια πληθωρική λυρικότητα, προσεγγίζει τις διαχρονικές αξίες της ζωής, έτσι όπως μόνον το συναίσθημα μπορεί να τις κατανοήσει...

Η μουσική είναι του Ένιο Μορικόνε.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.




Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου