Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ανοιχτή συζήτηση: «Τα μυστικά των σχέσεων για να μένουμε ή να φεύγουμε» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με ένα ζήτημα που απασχολεί και προβληματίζει την καθημερινότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις ξεκινάει τις εκδηλώσεις διαλόγου για το 2019 ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Το «Καλλίπολις» έχει την τιμή να φιλοξενήσει την ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Λασσιθιωτάκη, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 7.30μμ, σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
«Τα μυστικά των σχέσεων
για να μένουμε ή να φεύγουμε».


Λίγα λόγια για την Μαρία Λασσιθιωτάκη:


Η Μαρία Λασσιθιωτάκη είναι αδειούχος ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (ΑΜ 378).


Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικές, ζεύγους, οικογενειακές και ομαδικές συνεδρίες, διαλέγοντας να συνδυάζει τη Νομική Σκέψη, το Επιχείρημα και τις στρατηγικές της Πειθούς στην Επικοινωνία και στην Ατομική Ανάπτυξη.

Σε αυτή τη βάση οργανώνει ψυχοθεραπευτικές ομάδες και ομιλίες και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε παιδικούς σταθμούς και εθελοντικά σε κοινωφελείς οργανισμούς.

Συνεχίζει να μελετά και να εκπαιδεύεται σε κάθε ευκαιρία, «εδώ και τώρα», στο Συστημικό Μοντέλο θεραπείας, στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική προσέγγιση, στον Υπαρξισμό, στις Ψυχοδυναμικές θεωρίες και άλλες δημοφιλείς και μη δημοφιλείς προσεγγίσεις.

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά και ασχολείται με τον εθελοντισμό και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στον ελεύθερό της χρόνο παρακολουθεί θέατρο και κινηματογράφο, διαβάζει, γράφει και ταξιδεύει κοντά στα παιδιά της που ζουν στο εξωτερικό.

Επόμενες δραστηριότητες στο «Καλλίπολις»:

Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 8.00μμ:
Προβολή της ταινίας «Όλα για τη μητέρα μου» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ώρα 8.00μμ:
Προβολή της ταινίας «Ο Θρύλος του 1900» του Τζιουζέπε Τορνατόρε.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30μμ:
«Η νεώτερη Ιστορία των Βαλκανίων και το Μακεδονικό Ζήτημα»: Συζήτηση με τον ιστορικό - συγγραφέα Φοίβο Οικονομίδη.

Κάθε Παρασκευή στις 8.00μμ ή μετά το τέλος εκδήλωσης: «Πάντα ν΄ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε», με σπιτικά μεζεδάκια, κρασί, καλή διάθεση και κέφι με ή χωρίς όργανα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την εκδήλωση που θα περιλαμβάνει το κόψιμο της πίτας.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου