Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Προβολή της ταινίας του Pedro Almodóvar «Όλα για τη μητέρα μου» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την πολυβραβευμένη ισπανική δραματική ταινία «Όλα για τη μητέρα μου - Todo sobre mi madre», του Pedro Almodóvar, συνεχίζονται οι προβολές της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 8.00μμ.

Η ταινία - αριστούργημα σηματοδοτεί το οριστικό πέρασμα του Πέδρο Αλμοδόβαρ σε μια νέα -πιο μελοδραματική- σελίδα της φιλμογραφίας του, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το ρόφημα, το αναψυκτικό ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο του «Καλλίπολις».



Επόμενες δραστηριότητες στο «Καλλίπολις»:

Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ώρα 8.00μμ:
Προβολή της ταινίας «Ο Θρύλος του 1900» του Τζιουζέπε Τορνατόρε.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30μμ:
«Η νεώτερη Ιστορία των Βαλκανίων και το Μακεδονικό Ζήτημα»: Συζήτηση με τον ιστορικό - συγγραφέα Φοίβο Οικονομίδη.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ώρα 6.30μμ:
Έκτακτο σεμινάριο κατασκευής Εικαστικής Μάσκας με αφορμή τις απόκριες.

Κάθε Παρασκευή στις 8.00μμ ή μετά το τέλος εκδήλωσης: «Πάντα ν΄ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε», με σπιτικά μεζεδάκια, κρασί, καλή διάθεση και κέφι με ή χωρίς όργανα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την εκδήλωση που θα περιλαμβάνει το κόψιμο της πίτας.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Ισπανική δραματική ταινία, 1999, έγχρωμη, 101΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ, Αντόνια Σαν Χουάν, Καντέλα Πένια, Ελόι Αζορίν.

Όταν χάνει το 18χρονο γιο της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μια νοσοκόμα πάει στη Βαρκελώνη για να ψάξει τον πάτερα του. Χώρισαν πριν γεννηθεί το παιδί γιατί εκείνος έγινε τραβεστί. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης συναντά μια νεαρή καλόγρια με έιτζ και μια σταρ του θεάτρου. Ζει μια μικρή περιπέτεια στον κόσμο των τραβεστί με δραματικό τέλος.

Το οριστικό πέρασμα του Πέδρο Αλμοδόβαρ σε μια νέα -πιο μελοδραματική- σελίδα της φιλμογραφίας του, ένα αριστούργημα που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας καθώς και βραβείο σκηνοθεσίας και οικουμενικό βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών.

Έχει διακριθεί επίσης με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, καθώς και 7 βραβεία Goya.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου