Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Η κωμωδία τρόμου «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρουκς προβάλλεται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την αμερικανική κωμωδία τρόμου του Μελ Μπρουκς «Φρανκενστάιν Τζούνιορ - Young Frankenstein», συνεχίζονται οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ.

Με μια ακόμα δωρεάν προβολή που προβλέπεται να μείνει αξέχαστη, η Ομάδα Κινηματογράφου του «Καλλίπολις» επέλεξε μια ταινία
του Μελ Μπρουκς με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Τζιν Γουάιλντερ και μάς φτιάχνει το κέφι, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.


Επόμενες δραστηριότητες στο «Καλλίπολις»:

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 8.00μμ:
Προβολή της ταινίας «
Betty Blue».
Μια ταινία και ένα σάουντρακ που πυρπόλησαν τα μυαλά μας και τις καρδιές μας! Δεν υπήρχε φοιτητικό σπίτι από το 1986, χρονιά που το φιλμ βγήκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες, και μετά που να μην είχε την -εξαιρετική- αφίσα της ταινίας στους τοίχους του.

Η παθιασμένη ερωτική ιστορία, η πανέμορφη Béatrice Dalle, η εκπληκτική μουσική του πολυβραβευμένου Gabriel Yared ήταν τα στοιχεία που συνετέλεσαν στο να κατακτήσει η ταινία περίοπτη θέση τόσο στην κινηματογραφική ιστορία όσο και στις αναμνήσεις μας...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 6.30μμ:
Έκτακτο Σεμινάριο Κατασκευής Εικαστικής Μάσκας με αφορμή τις απόκριες.

Κάθε Παρασκευή στις 8.00μμ ή, αν υπάρχει εκδήλωση, μετά το τέλος της:
«Πάντα ν΄ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε», με σπιτικά μεζεδάκια, κρασί, καλή διάθεση και κέφι με ή χωρίς όργανα.

Λίγα λόγια για την ταινία από το
flix.gr:

Αμερικανική κωμωδία τρόμου, 1974, ασπρόμαυρη, 106΄, σε σκηνοθεσία Μελ Μπρουκς, με τους: Τζιν Γουάιλντερ, Μάντλιν Καν, Μάρτι Φέλντμαν, Κλόρις Λίτσμαν.

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες όλων των εποχών, την ταινία «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» («Young Frankenstein») του Μελ Μπρουκς.

Η παλαβή, ανατρεπτική κι απολαυστική κωμωδία του Μελ Μπρουκς του 1974, με πρωταγωνιστή, φυσικά, τον Τζιν Γουάιλντερ που έφυγε από τη ζωή στις 29 Αυγούστου 2016, θέλει τον εγγονό τού Φρανκενστάιν να ντρέπεται για τη διάσημη καταγωγή του.

Ο τζούνιορ δεν θέλει καν να τον φωνάζουν Φρανκενστάιν και επιμένει στο όνομα Φρανκενστίν. Τις αναστολές του ξεπερνά, όταν κληρονομεί το κάστρο και το ημερολόγιο με τις σημειώσεις του παππού του. Τότε βάζει ξανά μπρος τα πειράματα του προγόνου του με απρόβλεπτες συνέπειες...

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Ήχου καθώς και για τις Χρυσές Σφαίρες Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου (Κλόρις Λίτσμαν και Μάντλιν Καν, αντίστοιχα).


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου