Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Το Πρόγραμμα του Μαΐου 2019 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Γεμάτος με δραστηριότητες και ενταγμένος στο προεκλογικό κλίμα των ημερών είναι ο Μάιος σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», μετά τη σύσκεψη μελών & φίλων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/5.

Το Πρόγραμμα του Μαΐου του «Καλλίπολις» περιλαμβάνει Σεμινάριο Ιστορίας αφιερωμένο στη «Γενοκτονία των Ποντίων», Διάλεξη για την «Καθαρή Ενέργεια», ανταλλακτικό παζάρι, ζωντανή μουσική εκδήλωση, κινηματογραφικές προβολές, παρακολούθηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και έναρξη εβδομαδιαίων μαθημάτων Ηπειρώτικης Πολυφωνίας.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα του Μαΐου:

Παρασκευή 10 Μαΐου, ώρα 6.30μμ:

2ο Ανταλλακτικό - Χαριστικό Παζάρι


Παρασκευή 10 Μαΐου, ώρα 7.30μμ:
«Η Γενοκτονία των Ποντίων»: 3ο Σεμινάριο στα πλαίσια του κύκλου των Ελεύθερων Μαθημάτων Νεοελληνικής Ιστορίας, με ομιλητή - διδάσκοντα τον ιστορικό - συγγραφέα Φοίβο Οικονομίδη.


Παρασκευή 10 Μαΐου, ώρα 9.00μμ:
«Πάντα ν’ ανταμώνουμε & να ξεφαντώνουμε»: Το καθιερωμένο κάθε Παρασκευή πρόγραμμα, με τον Δημήτρη Καρούσο και την κιθάρα του και με σουβλάκια που θα ψήνονται με τη «μαστοριά του Φώτη».

Κυριακή 12 Μαΐου, ώρα 8.30μμ:
Προβολή της ταινίας «Gran Torino»
Αμερικανική δραματική ταινία, 2008, έγχρωμη, 116’, σε σκηνοθεσία Κλιντ 'Ιστγουντ με τους Κλιντ 'Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ.

Τρίτη 14 Μαΐου, ώρα 7.00μμ:
Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

Από την Τρίτη 14 Μαΐου στις 7.00μμ -και κάθε Τρίτη- Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού που απευθύνεται σε αρχάριους/ες και προχωρημένους/ες ανεξάρτητα από ηλικία, με την καθοδήγηση - διδασκαλία του Τρύφωνα Τσατσαρού.

Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 7.30μμ:
«Καθαρή Ενέργεια & τοπικές κοινωνίες - Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»: Διάλεξη - συζήτηση με ομιλητή τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Δάνο.
Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κάθε Παρασκευή πρόγραμμα «Πάντα ν’ ανταμώνουμε & να ξεφαντώνουμε», 
με ψήσιμο από τον ειδικό στο είδος Φώτη, μεζέδες και καλό κρασί, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξασφαλισθεί ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.

Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα 8.30μμ:
Προβολή της ταινίας «Soul Kitchen»
Γερμανική δραματική κωμωδία, 2009, έγχρωμη, 99', σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Αδάμ Μπουσδούκος, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπιρόλ Ουνέλ, Άννα Μπέντερκε.

Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 8.00μμ:
«Πάντα ν’ ανταμώνουμε & να ξεφαντώνουμε»: Το καθιερωμένο κάθε Παρασκευή πρόγραμμα με σπιτικούς μεζέδες από τα μέλη & τους/τις φίλους/ες του «Καλλίπολις», κρασί, μουσική και καλή παρέα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, προσθήκες ή αλλαγές στο πρόγραμμα θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από την
Ομάδα και τη Σελίδα του «Καλλίπολις» στο facebook.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλες 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου