Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού: Με τη Δημοκρατική Συν-πόρευση στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συν-πόρευσης Ελληνικού-Αργυρούπολης με υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Μπούφη καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η Δημοκρατική Συν-πόρευση αποτελείται από πολίτες με έντονη κοινωνική δράση στα κινήματα της πόλης μας για το περιβάλλον, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την αλληλεγγύη και ήταν παρόντες/παρούσες σε όλους τους αγώνες για την παραλία, το πρώην αεροδρόμιο,
το βουνό, το ΚΥΤ", τονίζει η Ο.Μ. Ελληνικού του κυβερνώντος κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πολίτες του Ελληνικού,

Η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί να πάρετε ενεργά μέρος στον μεγάλο αγώνα για την ανατροπή της κακής κατάστασης που δημιούργησε στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου, ψηφίζοντας τη Δημοκρατική Συν-πόρευση με υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Μπούφη.

Απέναντι στον αυταρχισμό, τον καιροσκοπισμό και τον αμοραλισμό του σημερινού δημάρχου, να προτάξουμε τη λογική των συναινέσεων και των προγραμματικών συνθέσεων που επιβάλλει με την Απλή Αναλογική το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, ο νόμος “Κλεισθένης Ι”.

Απέναντι στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που καλλιεργεί η παράταξη Κωνσταντάτου στοχοποιώντας και διασύροντας κάθε διαφορετική άποψη, απειλώντας και σέρνοντας στα δικαστήρια πολιτικούς αντιπάλους και πολιτιστικούς συλλόγους, να προτάξουμε την ενεργοποίηση, το διάλογο και τη συμμετοχή των πολιτών και των συλλογικοτήτων τους.

Απέναντι στο χαλί που έστρωσε στον φασισμό και τη μισαλοδοξία που καλλιεργεί ο απερχόμενος δήμαρχος επιχειρώντας να οργανώσει τάγματα εφόδου ενάντια στους πρόσφυγες του πρώην αεροδρομίου ή καλώντας στη μαθητική παρέλαση φασιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, να προτάξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Απέναντι στην εικονική πραγματικότητα με τις φιέστες, τα ακαλαίσθητα λαμπιόνια, τις μιας χρήσης πολύχρωμες μοκέτες και την τσιμεντοποίηση, να προτάξουμε έργα υποδομών και ουσίας, απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και του περιβάλλοντος στην πόλη μας.

Απέναντι στους επί τρία χρόνια τυλιγμένους με ζελοφάν υπογειοποιημένους κάδους, να προτάξουμε τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων με συλλογή και επεξεργασία στην πηγή που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα μας ελαφρύνει από τα δημοτικά τέλη.

Απέναντι στο κλείσιμο πολιτιστικών τμημάτων και την εισαγωγή πολιτισμού απ’ έξω, να προτάξουμε την τοπική δημιουργία από νέους/νέες και ομάδες/συλλογικότητες της πόλης μας.

Απέναντι στη μηδαμινή απορροφητικότητα από τα κονδύλια που για πρώτη φορά με τη Ρένα Δούρου διέθεσε η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο μας, να προτάξουμε τη μεθοδικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ουσιαστική συνεργασία των δυο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απέναντι στην αδιαφάνεια των ιδιωτικών χορηγιών και τον συμψηφισμό με απευθείας αναθέσεις από τον δήμαρχο και με υλικά αμφίβολης αξίας και ποιότητας, να προτάξουμε τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και την αξιοποίηση των δημόσιων και κοινοτικών πόρων.

Απέναντι στην απαξίωση και την παραχώρηση σε ιδιώτες των δημοτικών χώρων και υποδομών, να προτάξουμε την αξιοποίησή τους προς όφελος των πολλών.

Απέναντι στο “ναι σε όλα” τα σχέδια του Λάτση στο πρώην αεροδρόμιο και την παραλία, να πούμε ένα ηχηρό όχι στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που κατέθεσε ο επενδυτής και που μετατρέπει τις γειτονιές μας σε σύγχρονες φαβέλες και να προτάξουμε την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των πολλών και του περιβάλλοντος.

Πολίτες του Ελληνικού,

Ο απερχόμενος δήθεν ανεξάρτητος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του διεκδικώντας και κερδίζοντας το 2010 το χρίσμα του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε την πατρίδα μας στην κόλαση των μνημονίων, εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος το 2014 αλλά με την κρυφή στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τη χώρα και φτωχοποίησαν το λαό μας, επεχείρησε να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ενώ σήμερα έχει τη στήριξη του κόμματος του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη.

Είναι βέβαιο ότι σε αυτή την εκλογική μάχη έχει και τη στήριξη των χορηγών που βρήκαν στη διοίκησή του έναν πρόθυμο σύμμαχο των οικονομικών συμφερόντων τους.

Από την άλλη, για σχεδόν πέντε χρόνια, είχε να αντιμετωπίσει μια αντιπολίτευση αδύναμη έως μηδενική, γιατί οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο για δικούς τους πολιτικούς λόγους επέλεξαν να μην αξιοποιήσουν το αξιόλογο για την πόλη μας έργο της Περιφέρειας Αττικής και/ή να ρίξουν το βάρος τους σε μια αδιέξοδη αντικυβερνητική πολιτική.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε, με πρωτοβουλία μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών προοδευτικών πολιτών δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018 η νέα δημοτική παράταξη “Δημοκρατική Συν-πόρευση Ελληνικού-Αργυρούπολης” που με δημοκρατικές διαδικασίες επέλεξε για υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Μπούφη.

Η Δημοκρατική Συν-πόρευση αποτελείται από πολίτες με έντονη κοινωνική δράση στα κινήματα της πόλης μας για το περιβάλλον, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την αλληλεγγύη και ήταν παρόντες/παρούσες σε όλους τους αγώνες για την παραλία, το πρώην αεροδρόμιο, το βουνό, το ΚΥΤ.

Πολίτες του Ελληνικού,

Η Ο.Μ. Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί την Κυριακή να επιλέξετε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συν-πόρευσης και στις δυο κάλπες:
Και για το Δημοτικό, και για το Τοπικό Συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου